RSS 2.0

Mingelskola inför årets julfester

Årets firmafest står för dörren och här gäller andra spelregler än på privata fester. I år är det dessutom inte lika många röda dagar i almanackan så det gäller att spela sina kort rätt eftersom tiden för att glömma bort pinsamheterna är minimal. Katarina Widoff driver Kommunikationsfabriken som håller kurser i mingel och hur man nätverkar. För tidningen City avslöjar hon sina bästa knep inför årets julfest.Mingla.
Hela poängen med mingel är att lära känna nya människor som du vanligtvis inte möter, så försök vidga vyerna och inte bara prata med dem du redan känner.

Le.
Glada personer drar till sig andra glada personer.

Distans.
Håll ett avstånd till personer du pratar med, 70-100 centimeter är lagom.

Var påläst.
Det finns garanterat något att prata om när du läst morgontidningens alla delar, men skippa politik och satsa på lättsammare ämnen som film, teater, böcker och utställningar.

Presentera dig.
Att komma ihåg namn är svårt och även om folk käner igen dig kanske de inte vet vad du heter. Alla kanske inte känner lika många som du, presentera därför folk för varandra också.

Lyssna.
Att tala är silver och att tiga är guld. Prata inte oavbrutet om dig själv, utan visa dig intresserad genom att ställa frågor till personen du pratar med och lyssna på svaret.

Undvik plåstermingel.
Prata med någon ny efter en stund och försök att inte fastna för länge någonstans.

Gör inte så här.
Prata inte jobb.
Presentera dig utifrån din position om du måste, men prata därefter om något annat.
Prata inte problem. Ta inte tillfället i akt för att prata ut, ingen går på fest för att prata om problem. Boka in ett möte på arbetstid istället.
Bli inte (för) full. Avtrycket faller platt om du inte vet var din gräns går.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback