RSS 2.0

Rätt BH!

Rätt behå lyfter bysten, håller den på plats och ger bättre hållning. Fel behå däremot kan ge både ryggproblem och muskelsmärta. Kolla in den här guiden för att se vilken behå som passar din figurDe vanligaste felen man gör när man väljer behå är att man köper:
* en behå som stramar för mycket över skuldrorna.
* en behå där behåbanden halkar upp i ryggen och vikten lägger sig för högt. Stödet för bysten uteblir.
* en för liten och för stram behå. Fel behå kan leda till rygg- och muskelsmärtor.

Det första du måste göra är att bestämma dig för vad du vill att behån ska göra. Ska den lyfta, förminska eller förstora? Ska den vara osynlig och axelbandslös eller inte? Därefter är det bästa att bli mätt av en underklädesexpert. De flesta som jobbar med underkläder är duktiga på att hjälpa till och ser vilken storlek som passar. Om det känns obehagligt att bli mätt av en främmande person kan du göra det själv hemma med ett måttband.

En behå har två mått, ett mått i centimeter som är omkretsen, och ett för kupan. Börja med att mäta omkretsen precis under bysten, måttbandet ska vara stramt.

Omkrets under bysten och vilken storlek du ska välja:
63-67 cm = 65
68-72 cm = 70
73-77 cm = 75
78-82 cm = 80
83-87 cm = 85
88-92 cm = 90
93-97 cm = 95
98-102 cm = 100
103-107 cm = 105
108-112 cm = 110

Därefter mäter du kupstorleken genom att placera måttbandet över brösten där de är som störst. Här kan måttbandet gärna vara lite löst för att de ska få plats ordenligt. Omkretsen du fått nu motsvarar din kupstorlek.

För att få farm rätt behåstorlek subtraherar du talen du fått fram. Till exempel 93 minus 78, på så sätt får du fram kupstorleken, i det här fallet B-kupa.

Skillnad i cm och vilken kupstorlek det motsvarar:
13 = A
15 = B
17 = C
19 = D
21 = E
24 = F
26 = G

Viktigt att tänka på när du köper en ny behå är att den ska vara lagom när du använder de yttersta hakarna på spännet. Eftersom behån kommer töjas ut vartefter så kan du tajta till omkretsen på behån i takt med det.

Bra guide! Har aldrig egentligen frågat efter hjälp eller tänkt på det här när man köpt bh, Nu vet vi dock vad vi har för stolek och alla sitter som dom ska iaf ;D

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback