RSS 2.0

Rocka dig i form.

Rocka midjan smal - Träningsprogram
Här får du ett sex veckor långt träningsprogram som hjälper dig att få en snygg midja med hjälp av rockring.

Uppvärmning
Gör 20 sidböjningar, 10 åt varje sida.

Gör sedan 10 höftrotationer, först åt ena och sedan åt andra hållet, som om du har rockringen runt midjan. Spänn i bäckenbotten och magen medan du utför övningarna – så får din rygg och ditt bäcken optimalt stöd.

Vecka 1 + 2
2 min:
Stå med fötterna på en axelbredds mellanrum och ha ringen i midjehöjd. Sätt den i rotation och håll igång den med hjälp av cirkelrörelser med höfterna. Det krävs lite tillvänjning, men kommer snabbt att kännas naturligt. Snurra åt det håll som känns naturligt, så kan du senare försöka åt andra hållet. Öva dig i att hålla igång ringen i 2 minuter. Tappar du den, tar du bara upp den igen och fortsätter, det ger också bra träning tills du kan hålla igång den utan att tappa den.

4 min:
Variera mellan att rotera ringen snabbt och långsamt och hålla armarna vågrätt respektive lodrätt. Se till att utmana dig själv hela tiden så att svetten rinner i pannan.

Gör övningarna minst 3 x i veckanVecka 3 + 4
2 min:
Gör vanliga rockringsrotationer där du håller igång ringen i 2 minuter. Byt gärna riktning under tiden så att du utmanar dig själv och roterar den i motsatt håll åt vad som känns naturligt.

6 min:
Byt mellan att rotera ringen snabbt och långsamt runt. Variera dina armrörelser så att du växlar mellan att hålla armarna lodrätt över huvudet. Se till att utmana du själv hela tiden så att svetten rinner och pulsen ökar.

1 min:
Turbo-rockande – rotera ringen så snabbt som du bara kan.

Gör övningarna minst 3 x i veckan

Vecka 5 + 6
2 min:
Gör vanliga rockringsrotationer i 2 minuter. Byt riktning under tiden och rotera den i motsatt riktning mot vad som känns naturligt.

4 min:
Variera mellan att rotera ringen snabbt och långsamt. Variera dina armrörelser så att du växlar mellan att ha armarna vågrätt och över huvudet. Se till att utmana dig själv hela tiden så att du svettas och får upp pulsen.

2 min:
Gå runt medan du håller ringen i svängning. Gå med långsamma steg så att du kan hålla kontrollen över ringen.

1 min:
Turbo-rockande – rotera ringen runt så snabbt du överhuvudtaget kan.

Gör övningarna minst 4 x i veckan

En bra träningform på sommaren, så kan man rocka loss ute i solen :D tur att man har ett stort vardagsrum man kan rocka i..hehe ska köra det nångång i veckan nu.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback