RSS 2.0

Sminkmisstagen att skippa på nyår

Nyårsafton är en kväll då många lägger lite extra krut på sin makeup. Det är ett bra tillfälle att ta ut svängarna lite extra, men vill du se så snygg ut som möjligt finns det några saker att tänka på . Här är de vanligaste nyårsmisstagen – och hur du undviker dem.Överdoserat glitter
Vill du experimentera med lite glitter i makeupen är nyårsafton absolut rätt tillfälle. Men är du inte van vid skimrande smink, så var försiktig. Glitter reflekterar mycket ljus och drar ögonen till sig, så använd det med måtta. Du vill att det ska förstärka din look, inte ta över den. Överdoserar du glitter är det lätt att du ser barnslig ut.

Nakna naglar

Lägg inte allt krut på ansiktet, utan se till att även lämna tid för ett läckert nagellack. Omålade naglar kan se lite naket ut till en dramatisk sminkning. Kan du inte bestämma dig för vilket lack du vill använda så satsa på en klassiskt röd färg.

Kladdigt läppstift

Brukar du på sin höjd använda läppglans men satsar på ett knalligt läppstift till nyår? Var försiktig om du är ovan, då läppstiftet lätt kladdar av sig på tänderna och runt munnen, särskilt när du går runt och sippar på ett champagneglas. Bit av eller pressa läpparna mot en servett efter att du applicerat lacket för att få bort överflödigt läppstift. Använd också gärna en läppenna i samma färg för att "låsa in" läppstiftet och undvika att det flyter ut i fina linjer runt munnen.

Silver och guld

Metalliska makeupnyanser är också populärt på nyårsnatten, men tänk på att alla inte matchar. Guld är en varm nyans medan silver är kallt, så de passar mindre bra ihop. Har du ljus hy så satsa på kalla toner, medan mörkare hud funkar bra med varmare färgnyanser.

Smetig mascara

Satsar du på en sotad nyårslook så se till att ögonsminket håller sig på plats och inte hamnar under ögonen, vare sig innan eller efter tolvslaget. Välj en vattenfast mascara och eyeliner och applicera gärna mascaran med en liten borste, så att du inte stryker på för mycket på en gång.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback