RSS 2.0

Långt hår snabbt!

Ett hårstrå växer cirka en centimeter i månaden, men experter är ense om att rätt mat, kostilskott och hårvårdstekniker kan boosta tillväxten!

Sant eller falsk!?
Växer håret fortare om man toppar det regelbunden?
Att trimma håret får det inte att växa fortare, men regelbunden klippning kan hjälpa dig att nå målet om ett långt hår. Hårtopparna på axellångthår är ungefär ett år gamla och därför rätt slitna, så om du inte toppar dig måste du kanske klippa av upp till en decimeter för att hålla håret friskt.

"skydda ditt hår mot värme och ge det semester på söndagar"

2 magiska hårritualer:
Att överdosera hårprodukter (som täpper till hårsäckarna) och att använda fön och andra värme verktyg gör att håret växer sämre. Dessa hemmakurer kan du göra en gång i veckan och dom sak göra susen:

För en ren hårbotten: Blanda en del trollhasselvatten (finns i hälsobutik) med lite munvatten (t.ex Listerine) och äll det i en sprejflaska. Spreja hela hårbottnen och massera in blandningen ordentligt under fem minuter och skölj grundligt.

För starka och friska hårtoppar: värm 2 deciliter olivolja i mikron tills den är ljummen och häll sedan över ditt våta hår. Kamma igenom håret så att oljan når överallt. Knyt en handduk om håret och vänta i 20 minuter. Shamponera och använd till sist ett balsam för att bevara fuktigheten.ÄT SMART!
När man hör ordet folsyra tänker man nog på gravida kvinnor, det är vattenlösliga vitaminer för att fostret ska må bra, folsyra hjälper kroppen att producera kreatin, det protein som håret är uppbyggt av! Ät Näringstillskott som innehåller folsyra, biotin (B-vitamin), zink och järn. Det är hårväxtbefrämjande näringstillskott.

Det viktiga är att öka proteinintaget, bra proteinrikmat är ägg, keso, fisk och kyckling. Att äta en bra frukost är en bra början, på mogonen har du som minst energi och energi behövs för att håret ska växa!
Ät lite var 4:e timma, så att energitillgången håller sig på jämn nivå.

"nötter, bönor, gröna grönsaker och lax är som gödsel för håret"

Till sist: TA DET LUGNT! När du blir stressad saktas matsmältningen ner och hormonerna påverkas negativt, vilket gör att tillförseln av näringsrikt blod till hårsäckarna minskar.

Småjusteringar för ett växande resultat:
1. Massera och skrubba, inte bara håret men även din hårbotten behöver en omgång. Hår har svårt att växa genom ett lager av smuts, olja och gamla hudceller. Massera hårbottnen med fingrarna minst 2 minuter innan du duschar. Man kan använda en massagebosrte för kroppen även i hårbotten.

2. Skäm bort håret, Leta rätt på shampon och inpackningar som innehåller sheasmör eller avokadoolja. Dessa ämnen håller hårslingorna mättade och hindrar dem från att brytas av innan de hinner växa sog långa.

3. Styla på nytt sätt, värme och friktion kan skada dina hårstråns skyddande hinna så att de bryts av. Red alltid ut håret med en bredtandad kam, använd en sprej som skyddar mot staskt värne innan du fönar håret. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback