RSS 2.0

dålig andedräkt? - veckans tips

Dålig andedräkt är det många som oroar sig över, något som kan vara svårt att få bukt med. Det är ofta svavelosande bakterier som har lagt sig i fårorna långt bak på tungan eller mellan tänderna som luktar. Här hittar du 5 tips som fixar en fräsch andedräkt.
 
Tungskrapa. För att få tag på alla bakterier, även de längst bak, så gäller det att använda en tungskrapa. Du använder den varje dag och skrapar av ovanpå och på sidorna av tungan. Bra vana att få in efter tandborstningen.

Zinktabletter.
Tabletterna binder svavel i munnen och tar bort den värsta doften. Men se till att inte ta med än 25 mg om dagen då det kan ha toxisk effekt.


Tandtråd. Vi har alla fått höra tandläkaren tjata om att använda tandtråd. Men det gör stor skillnad. De matrester du inte får loss med tandborsten tar tråden hand om. Annars riskerar du att bitar sitter kvar och ruttnar, vilket givetvis leder till dålig andedräkt.

Munvatten. Det skapar en glattare yta på tänderna vilket gör det svårare för bakterierna att fästa. Sen får du en extremt fräsch andedräkt i några timmar efter du använt det.

Tandborste.
Känns kanske självklart, men nu kan det vara dags att uppgradera din gamla mot en eltandborste då den tar bort betydligt mycket mer bakterier än vid manuell borstning.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback