RSS 2.0

Veckans tips - bli Kärare

14/1
…är dagen då flest par gör slut..OJOJ!

Ett av Cosmos smarta antidumpningstips: Gå ut i vinterljuset!

Januari är den största göraslut-månaden, visar ny forskning.
Genom att undvika fallgroparna kan ni trotsa statistiken – och bli ännu kärare!

Lura vintermörkret

– När det är mörkt ute och vi känner oss hängiga minskar lyckohormonet serotonin i kroppen, säger Lena Oetterli, friskvårdsterapeut och mental tränare. Det gör oss deppiga och det går ut över förhållandet. Lena Oetterlis superenkla recept: Ta varandra i handen och gå ut! En kort stund utomhus på förmiddagen kan faktiskt förbättra humöret rejält. Bonus är att sömnhormonet melatonin produceras mer i solen, vilket gör att ni sover djupare på natten – och blir piggare.

Hitta något att se fram emot

Julruschen är över och det är långt till sommaren. Lösningen?
– Planera in något som ni kan längta efter tillsammans, tipsar Lena Oetterli. Som en weekend i en främmande stad där ni kan upptäcka nya saker. Välj något som är lite av ett äventyr.

Sänk kraven

Först stressiga jultider – sedan kickstart på jobbet . För att undvika att stressen leder till tjafs i förhållandet, sänk kraven både på er själva och på varandra.
– I stället för att försöka hinna med så mycket som möjligt, se januari som en mysmånad då ni kan få ta det lite lugnt, säger Lena Oetterli.

Upptäck nya sidor
Ett enkelt sätt att komma närmare varandra är att leka. Robert Seton, psykolog och relationsexpert som driver Relationssajten.se, tipsar om en lek som får er att upptäcka nya sidor hos varandra: Skriv på lappar tre roliga saker var som ni gärna vill prata om med den andra (Cosmotips: ”Om du skulle göra mer av något i livet, vad skulle det vara?” eller ”Vad är ditt allra lyckligaste minne?”). Lägg lapparna i en burk och plocka fram när ni har en lugn kväll.

Ta inte varandra för givna

”Se varandra som om det vore för första gången ” är ett vanligt tips på hur man kan återuppliva gnistan. Men Lena Oetterli tipsar om att göra exakt det motsatta:
– Se på din kille som om det vore för sista gången. För är det säkert att du alltid har din partner? Ibland kan du behöva påminna dig om att det inte är så självklart.


Kommentarer
Postat av: Falkoo

Mer kött på marknaden i Januari med andra ord, Awesome!

2010-01-10 @ 16:04:31
Postat av: Anne

så kan man oxå se det :P

2010-01-10 @ 16:15:12
URL: http://twiceas.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback