RSS 2.0

Förebygg Baksmälla

De fnns vissa saker man kan tänka på o göra innan man ska festa ifall man blir jätte bakis när man druckit. Man försöker ju tänka på de men när man fått i sig lite åker allt vett ur skallen :P e de inte så?

Att tänka på innan du skall ut:
- Se till att du inte har en tom mage. En full mage gör att du absorberar alkoholen mycket långsammare, vilket ger din kropp chansen att ta hand om gifterna innan de gör för stor skada.
- Se till att drick mycket vatten redan tidigare under dagen. Uttorkning är en av dom viktigaste orsakerna till att du blir bakis.
- Planera ditt drickande redan på systembolaget. Undvik rödvin, whiskey och andra mörka spritsorter, välj hellre ljusa sorter.
- Ät mat med b-vitamin och c-vitamin. Ta gärna brustabletter som berocca eller apotekets multivitamin.

Medans du dricker:
- Drick vatten! En gyllene regel är att så fort du beställer något i baren så tar du även ett glas vatten som ska drickas innan du börjar på nästa drink.
- Powerade, Gatorade och andra sport drycker utan koffein är perfekta för att hjälpa till med vätskebalansen. Undvik drycker med för mycket socker.
- Se till att du är äter regelbundet under kvällen. Detta hjälper att regulera hur alkoholen tas upp av kroppen.
- Om du känner för att kräkas... gör det! Det är din kropps sätt att säga att den har fått för mycket gift i sig och vill inte ha den i sig längre! Det kan vara tillfälligt obehagligt men gör nästan alltid att du kommer känna dig bättre nästa dag.
- Innan du går och lägger dig drick så mycket vatten du bara kan! ät något och se till att ha ett glas vatten brevid sängen tills när du vaknar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback