RSS 2.0

Så motverkar du fett hår!

Har du problem med en oljig hårbotten? Fett, stripigt hår ser aldrig kul ut. Här är några tips som kanske hjälper lite iaf.1. Tvätta ofta
Vanligtvis brukar frisörer rekommendera att tvätta håret högst varannan dag, men har du väldigt fett hår måste du dessvärre ofta schamponera varje dag för att frisyren ska se fräsch ut. Välj dock ett milt schampo som inte torkar ut hårbotten – det kan leda till att håret blir ännu fetare i längden. Varva gärna med ett schampo som exfolierar hårbotten (leta efter ett som innehåller salicylsyra) och kan rengöra tilltäppta hårsäckar.

2. Undvik oljiga produkter
Glanssprayer och silikondroppar är jättebra för att öka glansen i håret, men på feta hår kan de ge en ännu flottigare look. Borsta igenom håret från hårbotten till topparna istället; det kan också göra frisyren glansigare, tipsar Allure.com.

3. Klipp dig rätt
En långhårig och jämnlång frisyr kan göra håret tungt och stripigt. Satsa istället på en lite kortare och gärna uppklippt frisyr. Det ger extra volym och får upp ditt hår från den feta hårbottnen.

4. Tupera mera
Platta frisyrer kan också göra att håret ser fetare ut, så skippa plattången. Tupera istället håret lite grann i hårbotten för att lyfta stråna. Eller välj en läcker uppsättning med mycket volym – allt som lyfter upp din frisyr från skalpen motverkar att det blir fett för fort.

5. Ta till torrschampot
Torrschampo är ett utmärkt verktyg för att motverka flottighet, då det suger upp fettet från hårbotten. Dela håret och spraya torrschampo längs benan. Kamma sedan över det och gör en ny bena några centimeter längre bort. Fortsätt så tills du sprayat från ena sidan av huvudet till den andra. Borsta sedan igenom hela håret så att torrschampot fördelar sig ordentligt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback