RSS 2.0

Sola säkert i sommar!

Sommarens varma dagar är äntligen här! Se till att du solar säkert i sommar genom att undvika nedastående missar.Du applicerar inte tillräckligt
Om du inte applicerar tillräckligt med solskydd, kan det hända att du inte får det fulla skydd din hud behöver. En rekommenderad mängd kräm sägs vara ungefär en kronas storleks till ansiktet och två shotglas mängd solkräm till din kropp. Svårare än så är det inte.

Du väntar med att smörja in dig
Förbered för en dag på stranden med att smörja in dig redan innan du lämnar hemmet. På så sätt är du skyddad även på vägen till stranden och under den tid du annars hade lagt på att smörja in dig på plats. Och du, glöm inte att smörja in hela kroppen! Även om du planerar att bära baddräkt eller kanske till och med en t-shirt på stranden.

Du skippar solskyddet en molnig dag

Skippar du säkerhetsbältet bara för att du inte ser några andra bilar? Nej precis! Då bör du inte heller skippa solskyddet en molnig dag. Det är det enda skydd din hud har mot de farliga strålarna. Tänk om, tänk rätt. Din hud behöver skydd även en molnig dag. Bara för att boven i dramat (solen) inte syns betyder det inte att din hud inte tar stryk.

Du smörjer dig bara en gång
Solskydd behöver bättras på under dagens gång, speciellt om du befinner dig på en strand och det finns vatten och bad med i bilden. Spenderar du mycket tid i plurret bör du egentligen smörja in dig var gång du kliver upp på torra land igen. Oavsett om din kräm är vattenfast eller ej.

Du väljer inte en tillräckligt hög faktor

Året är 2010, att ligga och steka med olja känns helt uteslutet, men även att överväga en allt för låg faktor känns otroligt så ur tiden. Vi vet bättre än så, kom igen. Välj därför hellre en för hög faktor än en för låg om du är osäker. Och jo, du kommer att bli brun även om du väljer den högre faktorn. Dessutom kommer du få en jämnare bränna som håller längre. Och är det inte de vi alla suktar efter i slutändan?

Väldigt självklara grejer om ni frågar oss, men det är inte alltid man kommer ihåg att följa dom!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback