RSS 2.0

Vårda huden när du bränt dig!

Solen är härlig, men farlig. Har du slarvat med att smörja in dig är det lätt att du bränner dig. Här är tipsen för dig som suttit för länge i solen.

     

Ta en värktablett
Direkt när du känner att du bränt dig, ta en smärtstillande tablett. Det kan motverka uppkomsten av rodnad och svullnad. Men det hjälper bara om du tar tabletten på en gång, även om det alltid kan hjälpa mot smärtan.

Ta en kalldusch
Kallt vatten kan kyla och lindra den brända huden något. Bäst av allt är ett kallt bad, i alla fall så kallt som klarar av.

Smörj in dig
Den brända hyn är uttorkad, så det gäller att återfukta ordentligt. Smörj in dig regelbundet, men se till att använda produkter som inte irriterar hyn ännu mer. Aloe vera är en klassiker när det gäller solskador. Förvara gärna flaskan eller tuben i kylskåpet, så kyler den skönt när du applicerar krämen.

Skrubba inte
Det är vanligt att bränd hy börjar flagna och det kan vara lockande att peela bort den torra hyn. Men undvik att göra detta, då det kan skada huden mer. Låt den falla av i sin egen takt. Det är inte mycket du kan göra annat än att vänta.

Undvik solen

När du bränt dig, försök om det är möjligt att inte utsätta huden för ännu mer sol. Har du till exempel bränt dig på ryggen, så se till att ha kläder som täcker din rygg. Om du har bränt dig i ansiktet är det förstås svårare, men bär gärna en solhatt och se till att ha extra hög solskyddsfaktor.

BRA TIPS för alla som brännt sig nu när solen äntligen skiner över norden. Som tur är bränner vi oss sällan! Händer det så ska vi verkligen ta efter dessa tips!


Kommentarer
Postat av: CISSI

Snygg bränna tjejen på bilden har haha ;)

2010-07-11 @ 22:09:39
URL: http://ceciliaeklund.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback