RSS 2.0

Återfå energin med rätt mat

Efter träning, eller bara när energin börjar tryta, är det viktigt att fylla på energiförråden. Här är några alternativ som ger dig ny kraft.Riskakor på råris

Är en bra kolhydratskälla som snabbt ger dig energin tillbaka. Dem är också fett- och energisnåla och laddade med fibrer, vitaminer och mineraler. Perfekt att ha ett paket ståendes på jobbet eller i träningsväskan!

Tips! Om du vill göra din riskaka ännu lite matigare, kan du addera till exempel ett kokt ägg, en skiva skinka och lite ost eller varför inte smula den över lite keso?

Druvsocker

Om det riktigt brinner i knutarna, kanske har du en presentation eller en skolredovisning du måste vara riktigt pigg och alert till, är 100% rent druvsocker ett perfekt alternativ. Druvsockertabletter till exempel, ger dig energi och kraft med en gång och är smidiga att ha med i väskan eller byxfickan.

Cornflakes
Köp dig ett paket och ha det ståendes på jobbet. Ger dig snabbt de kolhydrater du behöver för att fylla på nivåerna och är dessutom ruskigt gott tillsammans med lite mjölk och ett gäng jordgubbar så här på sommaren.

Apelsinjuice
Ett glas apelsinjuice är inte att förakta. Perfekt efter träningspasset då du har förbränt mycket kolhydrater och behöver snabb påfyllning. Eller varför inte ett glas på jobbet eller på morgonen för en rejäl skjuts igång?

Bananer
Att bananer bara skulle vara för apor kan vi slopa. Bananer innehåller nämligen massor av kalium, något som våra muskler behöver för att fungera, och är ett perfekt och smidigt energitillskott mitt på dagen eller efter ett träningspass tillsammans med lite proteiner.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback