RSS 2.0

Hårfärg och smink efter hudton!

Liten lista att ta hjälp av.. Det är väldigt svårt att veta vilken hudton man har för det verkar vara så blandat. Tror iaf att vi har neutral hudton. Men ska fråga på salonger och se vad dom säger, lika bra o får höra de från en som verkligen kan eller ska kunna :) Ska bli kul o se vad resltate blir!

                
                           Kalla färger                Varma färger


För att bli snygg i både makeup och kläder, gäller det att veta vilka färger som man passar i och vilken hudton man har. Traditionellt talar man om varma och kalla färger och hudtoner, och många makeupmärken delar upp sitt smink efter kalla och varma färger. Det finns även de som har neutral hudton, men de är ofta bortglömda.

Om du tittar på venerna på din handled och de ser blåa ut, så har du kall hudton, om de ser grönaktiga ut har du varm ton, om de varken är blå eller gröna kan du ha neutral ton.

Stå osminkad framför en spegel och sätt upp håret bort från ansiktet. Håll upp ett varmorange plagg under ansiktet, ser du mjukare och bättre ut (varm hudton), eller får du konstig färg i ansiktet och fler skuggor och tydliga ådror (kall hudton)? Håll upp ett blått eller rosa plagg, ser du mjukare och bättre ut (kall hudton) eller ser du blek och konstig ut (varm hudton)? Ser du ännu bättre ut om du håller upp ett grått plagg eller svart, kan du ha neutral ton.

Kall hudton
Din hy har en rosa underton, och det bör din foundation också ha. Din hudfärg kan vara allt från ljus till svart. Din ögonfärg är förmodligen blå eller grå, men kan även vara gråblå eller mörkbrun.

Du bränner dig förmodligen lätt på sommaren och blir lätt röd. Din hårfärg är svart, mörkbrun, askblond, ljusblond eller vit. De flesta med typiskt nordiskt utseende har kall hudton. Du passar bäst i blått, grönt, rosa, lila och andra kalla färger. Du passar i svart och vitt.

Du passar bäst i silver och med silversmycken.
Kända personer: Denise Richards, Alicia Keys, Kirsten Dunst.

Varm hudton
Din hy har en gul underton och det bör din foundation också ha. Din hy kan vara allt från ljus med fräknar, till mörkbrun. Du blir förmodligen lätt brun på sommaren.

Du har förmodligen bruna, gröna eller gyllenbruna ögon, men kan också ha grönblåa eller blå ögon. Din hårfärg har förmodligen röda eller gyllene nyanser, tex mörkröd, röd, mörkbrun eller gulblond.

Du passar bäst i jordnära färger, gul, orange, brun, olivgrönt och andra varma färger. Du passar bättre i elfenben eller naturvitt än i helt vitt och passar inte så bra i svart. Du är snyggast i guldsmycken.
Kända personer: Jessica Alba, Evangeline Lily, Lindsay Lohan, Julianne Moore.

Neutral hudton
Du har varken rosa eller gul hudton utan en blandning och neutral hudton. Din hy kan vara allt från ljus till mörk och dina ögon kan ha vilken färg som helst. Du kan ha svårt att hitta foundation, eftersom många märken ignorerar de med neutral hudton. Du är snygg i helt neutrala färger, som tex grått och svart men kan förmodligen även ha många varma eller kalla färger. Du passar i många färger. Du passar lika bra i silver som guldsmycken.
Kända personer: Beyoncé Knowles,

Kalla och varma färger

Många färger finns i båda varma och kalla nyanser, om du tittar på en nyans och försöker avgöra om den är varm eller kall, leta efter blå eller gula toner i den. Har den blå toner och/eller ser ut som om den vore belyst med ett lysrör så är det en kall färg. Har den gula toner och/eller ser ut att vara belyst av en öppen eld eller kvällsljus, så är den varm.
Rött finns i både kalla och varma nyanser. En varm rosa har en persikonyans, en kall rosa har en lilablå rosa nyans. En varm grön är gulgrön, en kall grön är mer åt turkoshållet.

Färger i makeup

Du bör till att börja med ha en foundation som passar just din hudton. Om du har kall hudton så ser du bäst ut i smink med kalla toner, tex blå ögonskugga, rosa läppstift etc. Har du varm hudton ser du bäst ut i varma toner, bruna ögonskuggor, varmröda läppstift. Om du blandar smink i varma och kalla färger så kan det se konstigt och osmickrande ut. Du kan däremot alltid blanda både varma och kalla färger med neutrala färger. Många rouge är tex neutrala för att fungera för alla.


Kommentarer
Postat av: Lesly Valencia

Jätte bra inlägg, speciellt det exemplet med lysrör och öppen eld? :D Jätte smart. Sedan undrar jag varför är Alicia keys kall hon är ju mörkhårig och mörka ögon os.v Hon har alltid så snygg makeup och i silvrigt. vilken tyvärr inte passar på mig.

2010-06-24 @ 13:44:49
URL: http://leslita.blogg.se/
Postat av: Mattias

Du har en snygg blogg :)

2010-08-19 @ 21:40:26
URL: http://swegizmo.blogg.se/
Postat av: ShadyBoy

Slim Shady! :)

2010-08-20 @ 22:39:47
URL: http://justshady.com/
Postat av: Jennifer

Bra tips! Har ingen aning vad jag har för hudton för ibland ser jag varm ut, ibland kall... Jag måste va neutral... Äsch jag går till frissan så får hon säga vad jag har för hudton!

Tack!

Mvh Jennifer!

2011-05-11 @ 21:47:23
Postat av: anne & jenni

Samma här Jennifer, ingen som helst koll på vad vi har för ton, vi blir lätt bruna och gyllene färg men kan även bli väldigt ljusa i hudtonen, använder mest silver men kan använda gult med, hur vet man lixom :D

2011-05-12 @ 08:31:15
URL: http://twiceas.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback