RSS 2.0

Myter om viktminskning

Sätter du klockan på 5.30 bara för att hinna med en promenad före jobbet? Dricker du extra mycket kaffe för att öka förbränningen, eller tror du helt enkelt att din uteblivna viktminskning beror på att du äter för lite?!Det finns massor av myter kring ”bantning”. Här slår ViktVäktarna hål på några vanliga ”osanningar” kring övervikt.

Fett är fett
Ett kilo fett väger lika mycket som ett kilo muskler.
– Vi hör också väldigt ofta från våra medlemmar att de tror att de ökat i vikt för att de börjat träna. Musklerna väger mer än fettet menar de. Men tyvärr så är det så att om man går upp i vikt, så beror det inte på musklerna det beror snarare på att man överskattat sin motion och därför ätit mer än man bör, säger Karin från viktväktarna.

En annan myt som många lever efter är att man inte ska äta efter klockan sex på kvällen.
– Egentligen spelar det inte så stor roll vilken tid på dagen vi äter så länge vi inte stoppar i oss mer energi än vi gör av med. Om man äter middag senare på kvällen som man gör i många delar av Europa går man inte upp mer i vikt. Däremot så finns det en del teorier om att man ska äta mindre under nattetid än under dagtid, även när man arbetar natt.

Kvällspromenad är också bra 
Har du varit ute och promenerat väldigt tidigt i syfte att minska i vikt?
– Naturligtvis är det bra att promenera på morgonen av den enkla anledningen att motionen faktiskt blir av. Men att det skulle vara bättre att gå före frukost än på eftermiddagen, finns det ingen enhetlig dokumentation som stryker. Den bästa motionen är den som blir av oavsett tidpunkt på dygnet.

7 myter om viktminskning:

  • Man går inte ned i vikt om man äter för lite
  • Kryddstark mat och kaffe ökar förbränningen
  • Motion före frukost förbättrar viktminskningen
  • Man ska inte äta efter 18.00
  • Det går att punktförbränna fett
  • Man måste äta efter träning
  • Muskler väger mer än fett - därför går man upp i vikt när man tränar

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback