RSS 2.0

Slutrökt utomhus i Sverige?

Nu vill myndigheterna utöka rökförbudet så det innefattar även uteserveringar bland annat. Majoriteten av svenskar verkar även positiva till det eventuella förbudet.



Enligt en artikel i Dagens Nyheter så är det nu fler områden som folkhälsoinstitutet ser på att införa rökförbud på. Just nu har de bland annat uteserveringar i sikte.

I ryggen så har de en undersökning som påvisar att majoriteten av svenskar är positiva till rökförbud på fler offentliga platser. Enligt artikeln så är 70 procent svenskar positiva på just frågan om förbud på uteserveringar

Alltså kan en kaffe eller öl tillsammans med en cigarett i sommarvärmen snart vara ett minne blott. Men det förbud som infördes för snart fem år sedan har fått ett väl mottagande och visats sig positivt för både gäster och de som arbetar på restauranger och barer.

Själv tycker vi att det skulle vara bra eftersom vi själv inte röker, HATAR RÖKLUKT!! MEN det är synd om folk som röker..att dom måste ta sig till andra platser för att få sin "tillfredsställelse", hehe. Vet hur jobbigt det var för våran vän Tess när vi åkte hem från USA, på alla flygplatser var det rökförbud..fanns inga som helst rökrum ens. Hon hade panik där ett tag. Men så kan det vara för en rökare.

Kommentarer
Postat av: Marielle

Jag tycker att det är bra! När inte rökning längre blir en social grej så slutar nog många med =) Dessutom har de som röker bland folk, på speciellt sådana allmänna platser, ingen respekt för dom andra.

2010-05-28 @ 11:17:18
URL: http://mariellep.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback