RSS 2.0

Hälsans 10 budord

En hälsosam livsstil är A och O för att vi ska må bra. SalongK har samlat 10 råd som garanterat kommer höja din livskvalité med några snäpp.1. Rör på dig. Satsa på att göra något varje dag. Du kan antingen cykla, simma, yoga eller springa. Det mesta blir dessutom roligare om man kan göra det utomhus. Testa att ta en morgonpromenad varje dag till exempel.

2.
Ät mycket frukt och grönt. Se till att all mat du äter under dagen har inslag av frukt eller grönt.

3. Använd tobak, alkohol och kaffe med måtta. Drick inte mer än 2-3 koppar kaffe om dagen. Använd inte alkohol för att dämpa stress eller oro och röker du är det viktigaste rådet av alla: sluta.

4. Minska ner på raffinerade livsmedel som vitt mjöl, salt och socker.

5. Hitta ett sätt som får dig att slappna av några minuter till en halvtimme per dag. Det kan vara meditation, andning, att lyssna på musik.

6. Ha kul! Glöm inte bort värdet i självdistans och se på dig själv och andra med lite humor.

7. Lev i nuet. Försök att inte älta gårdagens problem eller det som varit, lev i nuet och njut av det! Fokusera på vardagens glädjeämnen.

8. Få ordenligt med sömn. Sov med fönstret öppet så får du in frisk luft. Undvik sömntabletter och sök hjälp om du har sömnproblem.

9. Be om hjälp. Mår du dåligt, ta ansvar för det och lägg inte det på andra. Prova samtalsterapi, massage, kosttillskott, kroppspsykoterapi och att träffa dina vänner.

10. Ät långsamt och tugga maten väl. Försök undvika snabbmat och låt varje måltid bli en uppskattad fest.

Börja med några punkter redan idag för att successivt beta av en efter en och du kommer märka att ditt välmående når nya höjder.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback