RSS 2.0

10 tips för en lyxigare vardag!

Ja, vi kan verkligen behöva lite vardagslyx dessa mörka och trista månader som november till februari...1. Glamma upp vintergarderoben

Bara för att minusgraderna kryper allt längre ner behöver du inte se ut som snömannen varje gång du lämnar hemmet. Ta på dig en varm kappa och tillsätt en touch elegans med fina stövlar och en snygg väska så håller du både värmen och stilen!

2. Ge en hjälpande hand

Skänk en slant till välgörenhet eller gör volontärarbete. Inget värmer lika mycket i vinterkylan som att göra något bra för behövande. Kolla upp Röda Korset, Rädda Barnen och Unicef.

3. Bli vintervacker

På bland andra Make Up Store och Body Shop kan du få kostnadsfri makeuprådgivning där du får tips av en makeupartist som lär dig att framhäva det vackra i just ditt ansikte och dina färger. Gnistra i vinternatten!

4. Lys upp!

När vintermörkret hänger tungt utanför ditt fönster finns det bara en sak att göra: lys upp din lilla vrå med massor av levande ljus! Doftljus är att rekommendera då de fyller ditt hem med en behaglig parfym och skapar en mysig alternativt romantisk atmosfär.

5. Ge presenter

Nej, det behöver inte vara jul eller någons födelsedag för att kunna ge presenter! Köp en oväntad gåva till din bästa kompis, mamma eller pojkvän och se deras ansikten skina upp! 

6. Unna dig

En skönhetsbehandling gör dig inte bara snyggare, du blir gladare också! Slappna av med härlig massage eller pigga upp dina händer med en läcker manikyr. Är det skralt i kassan efter julhelgen så fixa ett mysigt hemmaspa!

7. Träna kropp och själ

När vardagsstressen blir alltför tuff, hitta din inre ro med ett pass yoga, qi gong eller pilates. Dessa träningsformer gör dina muskler smidigare, förbättrar din hållning och stärker din kropp, men de gör även underverk för ditt trötta sinne! Finns på de flesta SATS samt Frisks och Svettis.

8. Vägra banta!

Istället för att återigen lova dig själv att gå ner fem kilo, börja att verkligen njuta av mat! Kasta inte i dig lunchen utan stanna upp och känn smaken. Ät den där kanelbullen till efterrätt om du verkligen vill ha den. Lär dig att laga fina middagar och gör måltiderna till fina, lyxiga stunder!

9.  ...och glöm inte grädden!

Finns det något härligare än en kopp rykande varm choklad en kall och mörk kväll? Sätt dig på ett mysigt kafé med en tjejkompis och avnjut denna vinterdelikatess med massor av grädde!

10. Dröm dig bort

Nej, inte till nästa solsemester, utan till det liv du skulle vilja leva! Ägna en liten stund varje dag till att sträva mot ditt mål: kolla upp jobbannonser för drömjobbet, lägg undan pengar till resan till USA eller till den där designerväskan du suktat efter i skyltfönstret. Att ha ett mål fyller dina dagar med energi och ger dig gnistan tillbaka!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback