RSS 2.0

10 tips som förebygger rynkor

Det är inte de dyraste krämerna och salongsbehandlingarna som avgör hur ung och strålande din hy ser ut. De här tipsen kan alla följa oavsett storleken på plånboken.1.
Sov ordenligt. Skönhetssömn är inte bara ett uttryck utan substans. Det finns faktiskt ingen ögonkräm som trollar bort ringarna runt ögonen lika effektivt som en god natts sömn. Sömn är viktigt för att kroppen ska vara i balans och detta gäller även hyn. Huden jobbar dessutom mest aktivt under natten så försök få sju timmars sömn per natt.

2.
Skydda dig mot solen. Det kan inte sägas ofta nog, använd solkskyddsfaktor! Över 90 procent av hudens ålderstecken kommer faktiskt från solskador. Köp alltid dagkrämer ed solskyddsfaktor och använd minst faktor 30 när du solar ansiktet. Byt solariet mot en riktigt bra brun-utan-solprodukt.

3.
Smörj in dig med antioxidanter. Använd ansiktskrämer med antioxidanter. De skyddar mot fria radikaler som bryter ner cellerna i kroppen och kan påskynda åldrandeprocessen i hyn. En ansiktskräm med antioxidanter skyddar huden mot yttre påverkningar och föroreningar.

4.
Vårda ögonpartiet. Många lägger mycket pengar på dyra ansiktskrämer men glömmer bort området kring ögonen. Men var är det rynkorna visar sig först? Just, det runt ögonen. Huden runt ögonen är mycket tunnare och känsligare än i resten av ansiktet vilket gör huden där mer sårbar. Investera i en bra ögonkräm och applicera den lätt med ringfingret för en så skonsam applicering som möjligt.

5.
Ät ordenligt. Rätt matvanor gör underverk för hyn. Flera kändisar är anhängare av den så kallade ”anti-rynk-dieten” som består av fet fisk som lax och makrill. Omega 3 och andra fettsyror hjälper till att hålla huden ung och slät.

6.
Sluta röka. Tar du vara på kroppen, tar du automatiskt vara på huden. Gifter som nikotin och alkohol förstör kollagenet och elasticiteten i hyn och kommer garanterat göra dig rynkig.

7. Förminska porerna.
När huden blir äldre blir också porerna större och mer synliga. Att förminska porerna kommer därför göra att du ser yngre och friskare ut. Köp produkter som är porsammandragande och använd en peeling regelbundet. Även produkter med salicylsyra är bra mot stora porer.

8.
Gör dig fri från dåliga vanor. Alla har vi ovanor som vi inte tänker på och några av dem kan leda till onödiga rynkor. Om du kisar mycket med ögonen, antingen för att du sitter i solen eller för att du ser dåligt, kan det resultera i extra rynkor kring ögonen. Använd därför solglasögon ute i solen och läsglasögon om du behöver det.

9.
Avlägsna döda hudceller. När vi blir äldre tar det längre tid för hudcellerna att förnya sig. Använd en peeling regelbundet för att få bort döda hudceller. Huden ser yngre ut och dina hudprodukter tränger lättare in på djupet om du peelar den en till två gånger i veckan.

10.
Glöm inte hals och händer. Även om du har ett slätt ansikte kommer händerna och halsen avslöja dig om du inte tar hand om dem. Ge därför både halsen och händerna lika mycket uppmärksamhet och omvårdnad som ansiktet. Använd solskydd och kräm dagligen på halsen och händerna och glöm inte att peela även här.

(Källa. salongK, Bild: google.se)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback