RSS 2.0

Radera smärtsamma minnen

Ett forskarteam i USA arbetar just nu med att ta fram en metod som skulle kunna radera smärtsamma minnen, skriver tidningen Mail Online.Det verkar som om filmen ”Eternal Sunshine of the Spotless Mind” håller på att bli verkligenhet. Forskare i USA tycks ha kommit på ett sätt att radera plågsamma minnen. I förlängningen kan det resultera i ett läkemedel mot posttraumatiskt stressyndrom.

Metoden påminner om metoden i filmen där Jim Carrey och Kate Winslet raderar sina minnen av varandra efter ett smärtsamt uppbrott.

Tanken med att radera minnen är att personer som fått sina liv slagna i spillror på grund av rädsla som skapats av trauman ska bli hjälpta.
– Det låter lite som science fiction att kunna radera valda delar i minnet, men det kan hjälpa människor som blivit utsatta för post-traumatisk stress på grund av, krig, våldtäkt och andra traumatiska händelser, säger forskaren Richard L Huganir.

På John Hopkinsunviersitetet i USA har man gjort försök på möss och tagit bort ett protein från den del av hjärnan som är förknippad med rädsla, amygdala. Då försvagas kopplingen i hjärnan som skapats av ett trauma.

Skulle iaf aldrig velat ta bort några smärtsamma minnen, tänk och bli av med något och inte minnas nåt som du varit med om, vad hemskt endå... Alla händelser i livet är ju det som gör oss till dom vi är. MEN vi kan ju verkligen förstå att man vill radera krig och våltäkt oså, men alla andra vet ju, att veta att dom vet och man inte själv vet är ju oxå knas.


(källa och bild; salongk)

Kommentarer
Postat av: Elin

sv, haha jajuste det var så det var :P Ni verkar ha en del att göra då med andra ord ;P

2010-11-05 @ 12:30:43
URL: http://nevnarien.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback