Recept på dagens lunch!
Här får ni receptet på gårdagens och dagens lunch. Beskrivning steg för steg på hur vi gjorde den eftersom folk frågat. Väldigt enkelt.
Till 4 portioner behöver du:
- 4 Kycklingfileér
- Rödlök
- Körsbärstomater
- Vindruvor
- Feta ost
- Turkisk youghurt
- 1 Vitlöksklyfta
Börja med att krydda kycklingen med endast massa grillkrydda och sätt sedan in den i ugnen, 50 minuter i 200 grader. Då är den klar. Koka bulgur enligt anvisningar på förpackningen, alla märken har olika koktider. Vi brukar göra till 2 portioner, tycker det blir så MKT bulgur annars. Skär upp resten av ingridienserna i små bitar. När bulguren är klar och har svalnat lite kan du blanda ihop allt.
Såsen är det lättaste, du pressar bara i vitlöken i en mängd youghurt. Vi brukar ta 3 dl, och det räcker till alla 4 måltiderna :)
OBS! När vi sen äter det så värmer vi ju bara kycklingen i mikron, resten ska vara kallt.
Lätt som en plätt och HUR GOTT SOM HELST!
är de frysta eller tinade kycklingfileéer? jag glömmer alltid att plocka fram kyckling i tid o vet inte hur länge de sa vara i ugnen om dom är frysta :P