RSS 2.0

Rengör ansiktet på bästa sätt

Många har problem att hitta rätt metod och produkter för att på bästa sätt ta hand om sin hy. Framförallt ansiktet, som får utstå både avgaser, sol och vind, är extra känsligt.Veckorevyn.com har sammanställt en guide för hur rengör ansiktet på bästa sätt. Först bör du konstatera vilken hudtyp du har och gå efter de generella tipsen för varje sort.

Fet hy:
Gelbaserade rengöringsprodukter fungerar bra. De bekämpar smuts och hjälper till att reglera talgproduktinen. Glöm inte att använda ansiktsvatten efteråt.
Torr Hy: Olja, rengöringsmjölk eller krämbaserad rengöring är det som gäller. Dessa produkter är återfuktande och precis det du behöver.
Känslig hy: Skippa alla parfymerade produkter. Det passar inte alls din hudtyp. Och du behöver inte oroa dig, det finns gott om parfymfria rengöringsprodukter på marknaden.
Akne: Välj att använde produkter med aknebekämpande ingredienser, till exempel salicylsyra.

I artikeln på veckorevyn.com finns också lite frågor och svar när det gäller rengöring. Det kan vara bra att veta att det är extra viktigt att rengöra ansiktet på kvällen och ta bort alla eventuella sminkrester. På morgonen räcker det ofta att bara skölja med friskt vatten. Om du har akne kan det dock vara bra med en extra tvätt på morgonkvisten.

När ska man använda ansiktsvatten då? Är det bara bra för fet hy? Nej, man kan använda ansiktsvatten även för känslig eller torr hy. Speciellt under sommaren då huden är fetare än vanligt.

Så se till att använda rätt produkter och rengör regelbundet så kommer din hy att glänsa och utstråla skönhet och självsäkerhet!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback