RSS 2.0

Undvik fingrar i burken

Problem med orenheter i huden som aldrig försvinner? Då är det dags att sluta doppa fingrarna i hudkrämsburken.Dina händer och naglar är fulla av bakterier.
Därför är det en dålig idé att stoppa ner fingrarna i din hudkrämsburk. Bakterierna reagerar nämligen med de andra ingredienserna i hudkrämen. När de sedan står i ett varmt badrumsskåp frodas bakterierna och kan göra krämen verkningslös – eller i värsta fall orsaka hudproblem.

När du applicerar krämen i ditt ansikte
kan bakterierna nämligen ge upphov till hudinflammationer och orenheter. Märker du att nya kvisslor dyker upp i ansiktet så fort du lyckats bli av med de gamla kan det alltså vara dags att se över dina vanor.

Det bästa är att köpa krämer i pumpflaska,
där fingrarna aldrig kommer i kontakt med den kvarvarande produkten i förpackningen. Se då till att hålla handen några centimeter nedanför flaskpumpen, så att krämen faller ner i din hand, snarare än att stryka fingrarna direkt mot öppningen.

Finns din favoritkräm inte i pumpförpackning
kan du naturligtvis fortsätta att köpa den på burk – men se då till att använda en liten spatel för att få upp hudkräm ur burken och applicera i ansiktet. Tvätta den sedan noga innan du använder den igen.

(källa; improveme bild; nivea)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback