RSS 2.0

Vinterns hetaste träning!

Glöm Beach 2010, nu är det X-mas 2010 som gäller. Cosmos ger tips på sex olika träningsformer som får dig i toppform trots att termometern visar minus!Tabata – Boosta konditionen och träna din kropp på bara 4 minuter.
Tabata är intensiva intervaller där du på tjugo sekunder tar ut dig till max – oavsett träningsform. Springer du ska du kuta så många meter du kan på tjugo sekunder, håller du på med rodd ska du ro så långt som möjligt på samma tid och så vidare.  Varje intervall följs av tio sekunders vila och upprepas åtta gånger, vilket ger en total träningstid på endast fyra minuter.  Det kan låta väldigt lite, men högintensiv träning är bland det jobbigaste du kan träna. Förbered dig på utmattning!
Tips! Vissa gym erbjuder så kallade Tabataklasser, en timmes träning inspirerad av Tabatans 20-10-tänk.

Poledance – Ta ett varv runt stången och belönas med superstarka nypor och armar.
Poledance slog igenom som en blixt från klar himmel och helt plötsligt kunde man se både gymtjejer och superkändisar såsom Kate Moss, Teri Hatcher och Kate Hudson svinga sig runt “the pole”.
–    Poledance är en form av gymnastisk- och akrobatiskträning där du använder en pole, det vill säga en stång, som redskap i din träning, förklarar Nelle Swan, ägare av North pole studio i Stockholm.
Stången är fäst i golv och tak och du använder arm- och benstyrka för att utföra olika kombinationer och svinga din kropp runt stången. Låter det kul - pröva en klass på någon av de Poledancestudios som har poppat upp runt om i landet. Har du aldrig testat förut börjar du på nybörjarnivå för att sedan klättra dig uppåt (i dubbel bemärkelse).

Flowin – Skonsam (och grymt jobbig) träning för hela kroppen.
En friktionsplatta som du glider på med hjälp av sex tillhörande pads (för händer, fötter och knän). En flummig produkt? Fel! Det är Flowin – träningsredskapet som passar alla, tränar hela kroppen och ger dig en ordentlig workout på bara tjugo minuter!
– Flowin är ett svenskutvecklat träningskoncept skapat av personer med elitidrottsbakgrund. I Flowin tränar du hela rörelsekedjor och därmed flera muskelgrupper samtidigt, vilket gör det till väldigt effektiv träning, berättar Glenn Håkansson, VD för Flowin AB.
Du kan antingen köpa en egen Flowinmatta designad för hemmabruk och med hjälp av tillhörande DVD ge din kropp en genomkörare i vardagsrummet, eller gå på ett Flowinpass på gymmet.
Tips: Du hittar massor med övningar på Flowins egna Youtubekanal.

Jukari Fit to Flex – Mjukt, smidigt och vackert.
Jukari Fit to Flex är stretchklass där du med speciella gummiband tränar din rörlighet, flexibilitet och balans.
– Man skulle kunna lika det vid funktionell träning, fast det här är funktionell stretch, säger Cecilia Östman, produktchef på World Class.
Jukari Fit to Flex är utvecklat av Reebok i samarbete med världskända cirkusgruppen Cirque de Soleil och tanken är att träningspasset även ska vara en visuell upplevelse med inspirerande färger och musik.
–    Cirque de Soleil har varit särskilt involverade när det kommer till framtagandet av Jukaribanden. De är längre, tunnare och fladdrigare än vanliga gummiband. Det, och faktumet att de är i olika färger, gör att det blir väldigt vackert på passen, säger Cecilia Östman.
Om du är nyfiken kan du kika in på Reeboks kampanjsida  eller spana in videoklippet från premiärklassen.

Fusionträning – Mixa för roligare träning och bättre resultat.
Fusionsträning, eller fusionstraining som det blivit känt som på andra sidan Atlanten, handlar om att mixa två eller flera olika typer av träningsformer. Varför? För att det är kul och ofta kan ge riktigt bra resultat. Du får det bästa av två världar, tränar flera olika typer av muskler samtidigt som du undviker den där monotona och enformiga jag-tränar-samma-sak-vecka-efter-vecka känslan. Trenden har på sistone börjat växa sig stark och kreativa och annorlunda kombinationer poppar upp titt som tätt, vissa bättre än andra. Eller vad sägs om Yogalates, (yoga + pilates), Piloxing (pilates + boxning), Koga (kickboxning + yoga), AquaSpin (vattengympa + spinning), och Yoga booty ballet (yoga+ rumpträning+dans)…

Funktionell styrka -  Bygg en stark kropp som klarar det mesta.

Fler och fler börjar inse fördelarna med styrketräning, och med forskning som visar att det bland annat motverkar benskörhet och högt blodtyck kan vi inte annat än att skutta iväg till gymmet och ge oss på skrotet. Funktionell styrketräning innebär styrkeövningar som utmanar hela din kropp och inte bara stärker dina muskler, utan även ger dig bättre koordination och balans på köpet. Till exempel kettlebells, crossfit och cirkelträning. Du kan även med fördel skippa maskinerna på gymmet och istället utforska de fria vikterna och balansbollen  – fråga personalen om en introduktion!

Vi har funktionell styrka som pass på vårat gym, har faktiskt tänkt att testa det ett tag nu men inte riktigt tagit tag i det, men nu när vi har kommit igång igen så ska vi ju testa på lite olika saker och inte bara köra på pumpen, så detta blir väl nästa steg :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback