RSS 2.0

15 uppmuntrande knep

Minska risken att hamna i en höstsvacka med några uppmuntrande tips.1. Stressa ner hemma
Köp hem lermasker, hårinpackningar, färgstarka nagellack, väldoftande hudkrämer och koppla av.

2. Vitare tänder
Om du inte hinner borsta tänderna mellan målen kan du gotta dig i krispiga äpplen, morötter eller selleri som håller tänderna bländande rena.

3. Gå dig stark
En powerwalk på 30 minuter bränner kalorier och är dessutom jätteskönt. Skonsamt, gratis och ruskigt effektivt.

4. En bra start på dagen
Gå upp lite tidigare och njut av en portion av fullkorn till frukost, exempelvis havregrynsgröt. En god vana som jämnar ut blodsockret så du slipper suget efter något sött och onyttigt.

5. Träna dig glad
Träna för ett bättre välbefinnande, för att få mer energi och framförallt för att hålla humöret uppe.

6. Skäm bort fötterna

Efter en lång arbetsdag kan du koppla av med ett varmt fotbad och med en lätt fotmassage. Peela dina fötterna med skrubbkräm varannan dag och smörj in dem dagligen med en fet fotkräm.

7. Njut av fet fisk
Fettsyran omega-3 har gjort hälsosuccé de senaste åren. Otaliga studier visar att den nyttiga ingrediensen lindrar inflammation och reducerar risken för cancer och hjärtinfarkt. Njut av lax och tonfisk ett par gånger i veckan.

8. Forma brynen
Välformade ögonbryn ramar in ditt ansikte och lyfter fram dina ögon. Gör en daglig check med pincetten. Men plocka endast ett hårstrå i taget, annars är det lätt att det blir fel.

9. Gör en god gest varje dag
Gör en liten, godhjärtad gest varje dag och låt den varma känslan följa med dig hela vägen hem.

10. Somna med ren hy
Gå aldrig och lägg dig utan att ha tvättat bort allt smink först. De artificiella produkterna hindrar hyn från att fälla bort döda hudceller och andas fritt. I värsta fall vaknar du med illröda finnar.

11. Tandtråd för livet

Nya studier har visat att personer som är flitiga användare av tandtråd lever längre. Tandtråden gör rent och skyddar mot tandköttsinflammation, som i sin tur kan orsaka hjärtsjukdom och stroke.

12. Hoppa över tv- middagen

En amerikansk studie visar att tv:n lurar oss att äta mer. När vi koncentrerar oss på rutan i stället för på maten, hur den smakar och ser ut, missar hjärnan när vi känner oss nöjda. Då överäter vi. Så njut av den maten – utan tv.

13. Passande kläder
Tajta kläder som sitter åt och gör dig obekväm är ingen hit. Byt ut kläderna som satt bättre förr mot nya, som smickrar dina former. Du kommer att gå, röra dig och känna dig vackrare.

14. Gör rätt val
Gör ett grönt val genom att välja ekologiskt. Det är ett enkelt, relativt billigt och ett sätt att spara på jordens energi. Samtidigt besparas naturen, människorna som producerar varorna och din egen kropp kilovis med kemikalier.

15. Ge dig själv komplimanger
Våra hjärnor är programmerade att slå ifrån sig komplimanger och beröm, som skydd mot självgodhet. Ändra på det och lär dig istället att ta emot kärlek och uppskattning.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback