RSS 2.0

6 träningsmisstag!

Du sliter som ett djur på gymmet, men trots det ger det inga resultat. Det kan finnas flera orsaker till detta. Här är de 6 vanligaste.Du tummar på hållningen.
Högintensiv träning kan göra att du förbränner massor av kalorier, men inte om du klänger dig fast i handtagen för blotta livet. Det är viktigt att fokusera på din hållning även om det innebär en temposänkning.
– Du får färre muskler och bränner färre kalorier om du slokar under träningen, säger fitnessforskaren Geralyn Cooper till prevention.com. Detsamma gäller vid styrketräning. Studier har visat att om man sitter och lyfter vikter förbränner man 50 kalorier extra per halvtimme än om man står upp. Dessutom gör en bra hållning att kroppen får mer syre vilket leder till att ansträngningen minskar trots att du förbränner mer.

Du tränar uttorkad
. Se till att fylla på rikligt med vatten före, under och efter träningspasset.
– Nästan varenda cell i kroppen utgörs av vatten, så utan vatten kan inte cellerna fungera ordentligt under träningen, säger Dan Judelson, professor i kinesiologi.
Du blir trött fortare och träningen kommer kännas hårdare än nödvändigt om du inte dricker tillräckligt.

Du läser under passet.
Om du kan läsa samtidigt som du tränar är risken stor att du tränar med för låg intensitet. Ta istället med dig din favoritmusik och öka intensiteten. Studier har visat att personer som lyssnade på pop och rock (Madonna och Queen) tränade 15 procent längre än de som inte lyssnade på musik under träningen.

Du hatar din träning.
Oavsett hur många kalorier du förbränner på ett pass kommer du sannolikt skippa träningen om du inte tycker att det är kul. Försök hitta en träningsform som du tycker är rolig, istället för att tvinga dig till något du inte vill. Gör träningen lite roligare genom att ta med dig en kompis till gymmet.

Du hoppar över styrketräningen.
Undersökningar har visat att 80 procent av alla kvinnor hoppar över styrketräningen. Är du en av dem är sannolikheten stor att det är anledningen till att resultaten uteblir. Du har säkert hört att styrketräning kan ge din förbränning en rejäl boost, men du kanske inte visste att personer som styrketränar äter mindre än de som endast konditionstränar. Hemligheten är att styrketräning har en positiv effekt på hormonerna som bryter ner maten och stabiliserar blodsockret, vilket gör att du känner dig mätt längre.

Du förlitar dig på kalorimätaren
. Oj vad härligt det skulle vara om 20 minuters konditionsträning verkligen förbrände 400 kalorier. Dessvärre är det inte så verkligheten ser ut. Enligt en ny studie överskattas kaloriförbränningen i konditionsmaskiner med i snitt 30 procent. Investera istället i en pulsmätare för att få en mer korrekt siffra.

Själv älskar vi våran träning, skulle aldrig få för oss att träna nåt som inte är kul! Bodypump is the shit, för där har vi ju som sagt den viktga styrketräningen, men vi trivs ju på gymmet me :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback