RSS 2.0

8 tips för att bli mer avslappnad

Testa dessa 8 tips shape.com listat för att få en mer harmoniskt livsstil.

 

1. Det finns inget som är så stressande som känslan av att vara oförberedd på jobbet. Ta fem minuter för att strukturera upp morgondagens sysslor. Gör en to-do-list över saker som ska göras så kommer du att känna att du har kontroll över situationen och inte bli lika stressad när du kommer in till jobbet

2. Kvinnor tröstäter glass och kakor vid stress. Ha några små portioner med dina favoritsnacks att tillgå när orken tryter, det kan vara nötter eller mörk choklad till exempel. Att tvinga sig själv att avstå helt skapar bara ännu större fixering.

3. Att utföra något på rutin eller göra någonting repetitivt är ett snabbt sätt att få ner stresshormonerna. Det kan till exempel vara att sticka, diska eller dammsuga. Blodtrycket sjunker, pulsen går ner, och det lindrar muskelspänningar.

4. Enligt en ny brittisk studie motverkar lugn och meditativ musik, exempelvis Beethovens Symfoni 9, stress effektivt.

5. Ekonomi är en stressfaktor för många. Begränsa uttagen till en gång per vecka, på så sätt får du koll på hur mycket som går åt och till vad.

6. Ta fem minuter och fundera på hur du tacklade en stressad situation tidigare, när du bytte jobb eller gick igenom en svår separation. Saker som känns oöverkomliga nu kommer när du ser tillbaka inte verka lika svåra eftersom du klarat av dem förr.

7. E-mail och mobiltelefoner en stark källa till stress som hela tiden tvingar oss att vara tillgängliga och uppmärksamma. Bestäm en tidpunkt för när du ska kolla mobilen eller mailen så att du inte privatlivet drabbas av allt som händer på jobbet.

8. Enligt en svensk studie finns det få saker som får oss lika avslappnade som en simtur. Att flyta på vattnet gör att våra nivåer av stresshormon minskar och 80 procent av deltagarna i studien blev mindre spända och mindre nedstämda.

Jag måste slappna av lite mer känner jag.. har 100 tankar som snurrar i huvvet precis innan läggdags så att jag inte kan sova. Innan var det inte så så jag borde ju kunna gå tebax till det tycker man//J

Kommentarer
Postat av: TRÄNING BY IDA BJÖRCK

nice tips :)

2010-10-05 @ 20:21:43
URL: http://iidastraning.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback