RSS 2.0

Ät choklad utan dåligt samvete..

Choklad är en utbredd last och det finns vissa vetenskapliga belägg för att choklad gör oss glada. Men det kanske inte är det nyttigaste man kan stoppa i sig. Här är fem tips som gör att du slipper avstå från choklad och kan unna dig att njuta av den.1. Välj mörk choklad framför mjölkchoklad. Mörk choklad har hälsofrämjande effekter. Den förbättrar cirkulationen, förebygger hjärt- och kärlsjukdomar och innehåller antioxidanter, vitaminer och mineraler. Dessutom innehåller den mörka chokladen inte lika mycket socker som mjölkchoklad.

2. Kombinera chokladen med bär eller torkad frukt. Doppa dina favoritbär i lite smält choklad. Blanda chokladbären med lite nötter så har du ett gott snacks. Gör en fruktsallad och ringla lite smält choklad över.

3. Köp en storlek mindre. Studier har visat att vi äter upp hela chokladkakan trots att vi tänkt spara en del av den. Köp därför en mindre bit choklad när du är sugen.

4. Istället för att tugga i dig hela kakan i ett nafs utan att verkligen känna efter vad det smakar, ta små bitar som du suger på och fokusera på den goda smaken. Äter du choklad samtidigt som du blir distraherad av något är risken stor att suget kvarstår eftersom du inte riktigt njutit av chokladen.

5. Bejaka ditt begär. Är du sugen på choklad, ät choklad. Det är ingen vits med att äta något annat för att dämpa suget. Det resulterar oftast i att man äter för mycket av något annat och tillslut ger efter för begäret ändå. 

Choklad är som alla nog har fattat våran favorit! Vi kan bara inte leva utan det, detta var väldigt bra tips från salongK :) Får väl ta och börja tänka lite på dessa när suget smyger sig på!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback