RSS 2.0

Därför är vi otrogna

Många är livrädda för att bli bedragna, men tänk om det är själva rädslan som faktiskt leder till otrohet. Enligt sajten Psychologytoday.com är det just rädslor som resulterar i att någon är otrogen.



- En av de största rädslorna i en relation är känslan av att känna sig instängd. När människor känner sig instängda eller fast i en relation börjar deras primitiva hjärna ta över. Det resulterar i att den primitiva hjärnan övermannar den tänkande, vilket i längden kan leda till att personen inte kan lägga band på sina sexuella impulser.

Att göra: Tala med varandra på ett tidigt stadium om känslan av att känna sig instängd och ge varandra utrymme. Se på en kväll på krogen med kompisarna som något positivt för förhållandet istället för tvärtom.

- Rädslan för att förlora en partner leder ofta till att den som är rädd gör slut. Rädsla gör att det vi fruktar mest händer.

Att göra: Prata om osäkerheten och försök fokusera på det som är positivt istället för att vara rädd för det som kanske kan ske.

- Rädslan för att bli bedragen kan stöta bort din partner eftersom din oro kommer att smitta av sig. Han kommer tro att ”din oro” är ”hans oro”, vilket gör att han blir osäker på sina känslor.

Att göra: Prata om hur rädsla kan smitta av sig och bli medvetna om detta. Försök att mota bort rädslan när den väl sätter in.

- När två personer kommer varandra nära förlorar de ofta en del av sin identitet. Rädslan för att förlora sin identitet kan göra att man söker sig till andra för att få tillbaka den del av sig själv man känner att man förlorat.

Att göra: Acceptera att både du och din partner kommer förändras. Prata om det du känner att du har förlorat och gärna skulle vilja få tillbaka. Om du brukade vara mer social och utåtriktad, men blivit en soffpotatis, be din partner om hjälp för att hitta tillbaka till ditt gamla jag igen.

- Fördelarna med ett långt och stadigt förhållande är tillit och trygghet. Det kan göra att förhållandet känns tråkigt och kreativiteten dalar när det kommer till sex. Men kom ihåg att det säger mer om din bekvämlighet än om din potens.

Att göra: Experimentera i sovrummet och påminn dig om att långa förhållanden ofta har många fördelar som korta förhållanden sällan har. När man är trött efter en lång arbetsdag kan man inte förvänta sig underverk i sänghalmen. Men bara av att röra varandra, övar ni upp lusten.

- Trots att dessa fem rädslor kan leda till otrohet är de hanterliga. Ge därför inte upp en bra relation på grund av rädsla, utan identifiera rädslorna istället.

Jag skulle iaf ALDRIG vara otrogen mot Daniel, det är en sak som är säker. Hur arg, ledsen eller trött jag än är.. att göra slut är alltid bäst. Att ta tillbaka någon efter otrohet oavsett vad hans anledning var vore svårt för mig.. the trust is allready gone.//J


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback