RSS 2.0

Farligt att ha datorn i knäet

Att sitta med en upphettad laptop i knäet kan på lång sikt skada huden enligt improveme.Sitter du långa stunder med en bärbar dator i knäet riskerar du att drabbas av hudskador, slår forskare fast i en ny studie.

Laptopen hettas upp när du använder den och kan nå väldigt höga temperaturer. Att regelbundet utsätta huden för denna typ av värme kan på lång sikt leda till brännskador och pigmentförändringar, enligt schweiziska forskare.

Läkare har kunnat se flera fall av patienter som fått pigmentförändringar på ovansidan av låren efter att ha haft en varm dator i knäet under långa stunder. Pigmenteringer består av mörkare fläckar i mönster som påminner om när man gör färgavtryck med en svamp.
 
Hudskadan är oftast ofarlig, men i sällsynta fall har det lett till hudcancer, varnar forskarna, som därför rekommenderar någon typ av skydd mellan datorn och benen.

Placera en
datorväska eller särskilt laptopunderlägg på knäet och lägg datorn ovanpå för att slippa drabbas om du ofta arbetar med datorn i knäet

Ska nog sluta att ha den så mycket i knät som jag har, inte alls bra.. ibland bränner det riktigt. Måste köpa ett underlägg!

Kommentarer
Postat av: cattis

tänkte bara påpeka att eran blogg fungerar inte med bloglovin.com iallafall inte för mig. det kommer bara kategorier, arkiv.....nåja hoppas allt är okej med er. tack för en superbra blogg :)

2010-10-09 @ 13:05:26
Postat av: Maria

eran blogg har blivit jätte konstig :( på kommentarssidan har inlägget + där man kommenterar hoppat ned och sidmenyn har hoppat in i mitten.. svårt att förklara, men nåt är iaf inte som vanligt :/

2010-10-09 @ 13:16:45
Postat av: Anne & Jenni

thanks, märkte det, en kollega hjälpte oss att göra om lite men han ska fixa till allt igen ;D

2010-10-09 @ 16:06:32
URL: http://twiceas.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback