RSS 2.0

Ge ditt ego en riktig boost

I Sverige är vi tjejer väldigt duktiga på att ställa krav på oss själva, både när det kommer till utseende och prestation. Men nu är det dags att tänka om och sätta sig själv i främsta rummet. Med hjälp av beteendevetaren Nina Jansdotter egoskola kan du komma långt.Tänk om
Vi har alla fått lära oss att egoism är något fult. Men om vi skulle omvärdera begreppet och göra det till något positivt istället. Det går att hitta en balans där ego istället kan innebära att man tar för sig och står på sig, samtidigt som man för den sakens skull inte kör över andra.

Hitta en förebild

Välj någon eller några personer som är bra förebilder. Det kan antingen vara människor i din omgivning eller en offentlig person, huvudsaken är att de är naturligt bra på det du vill kunna. Fråga dig sedan hur han eller hon skulle ha gjort i din situation.

Hitta en dålig förebild

Ja, du läste rätt. Har du någon i din omgivning som alltid trycker ner sig själv eller gnäller konstant över sakernas tillstånd, låt honom/henne bli din tankeställare och väckarklocka för hur du inte ska tänka eller agera.

Börja smått
Ta små steg i början genom att öva dig på att säga nej i vissa sammanhang. Sätt upp gränser för din omgivning och väx in i det stegvis.

Stå på dig
Stå för dina åsikter inför andra även om det känns läskigt och ovant till en början. Du kommer snart märka att du vinner mer respekt både hos andra och hos dig själv.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback