RSS 2.0

Dieterna som gör mer skada än nytta

I Hollywood är det mer regel än undantag att banta. Men hur påverkas kroppen av de olika dieterna? Och vart går gränsen mellan diet och ätstörning? Här är tre vanliga dieter och metoder i Hollywood som aftonbladet listat och dess konsekvenser.



Lågkaloridieten.
Megan Fox, Victoria Beckham och Whitney Port är några av anhängarna till den här dieten som går ut på att äta 800-1000 kalorier per dag. En normalviktig kvinna bör få i sig mellan 1500 och 2500 kalorier per dag. Äter man så lite som 1000 kalorier per dag är man på gränsen till anorektisk. Dieten gör att blodtrycket går ner, hjärtat pumpar långsammare, du fryser och får lätt förstoppning. Det här är ingen långsiktig lösning. Är du överviktig är det bättre att satsa på att träna och äta nyttigt och regelbundet.

ADHD-medicin.
Paris Hilton och Lindsey Lohan är anhängare till den här dieten. Amfetaminpreparatet Adderall är en medicin mot ADHD, men eftersom biverkningarna innebär minskad aptit och ökad ämnesomsättning har medicinen blivit allt vanligare som bantingsmetod. Biverkningarna med pillret är många, höjd hjärtfrekvens, beroende, farligt högt blodtryck, hallucinationer, maniskt beteende och psykos för att nämna några.

Bantingspiller.
Britney Spears och systrarna Kim och Khloé Kardashian är några av anhängarna till bantingspiller. Kim och Khloé är dessutom talespersoner för bantingspillret Quick Trim som sägs eliminera överflödigt vatten och öka ämnesomsättningen. Pillret har en lång lista med biverkningar, däribland sömnlöshet, diarré, yrsel, kräkningar, huvudvärk, oregelbundna hjärtslag. Det finns flera kända dödsfall som är kopplade till användningen av bantingspiller.

Kolhydratfattiga dieter.
Renée Zellweger och Cameron Diaz är två anhängare till dieten som går ut på att utesluta kolhydrater som vitt bröd, pasta, kakor och ris. Kolhydrater är kroppens främsta energikälla, tar man bort den, använder kroppen sin sekundära energikälla, fett. Vanliga biverkningar i början är orkeslöshet, yrsel, trötthet och så fort du börjar äta kolhydrater igen kommer de lagras som fett på kroppen. Det finns inga bevis för att den här dieten är farlig men långsamma kolhydrater gör att blodsockret hålls på en jämn nivå och sötsuget minskar.

Cleanse.
Salma Hayek och Beyonce Knowles är några av anhängarna till dieten som innebär att man lever på flytande föda och utesluter behandlade livsmedel som mejeriprodukter, socker, vete och kaffe. Första dagarna går du ner mycket i vikt, mest för att du förlorar vatten. Ämnesomsättningen blir långsammare och du kan lätt få brist på viktiga vitaminer och mineraler som påverkar hjärtat

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback