RSS 2.0

Maten som boostar sexlivet.

Skippa renhorn och ostron. Om du vill boosta sexlivet är det vanlig mat som gäller. Här är listan på den mat du ska - och inte ska - äta för att få upp hettan i sängkammaren.1.
Ät:
En balanserat frukost är a och o. Se till att få i dig proteiner som yoghurt. Färska bär och nötter är också en hit om du vill ha energi ända tills du träffar din partner på kvällen.

Ät inte:
Snabba kolhydrater. Det gör att blodsockret sticker i höjden och sedan faller handlöst. Det enda du är sugen på efter en stor portion pasta är möjligtvis en tupplur.

2.
Drick:
Mycket. Helst vatten, det gör dig skärpt både mentalt och fysiskt. Låg vätskenivå gynnar inte alls sexlivet, säger doktor Susan Kleiner, författare till "Power Eating".

Drick inte:
Coca-cola, energidrycker, kaffe eller té. Koffeinfyllda drycker kommer definitivt inte att boosta sexlusten.

3.
Bra fetter:
Olivolja, nötter och fisk är bra att intigrera i matlagningen. Fett hjälper till att producera hormoner, men bara de rätta sorterna fett. Fet fisk och nötter är även rika på omega-3, vilket lyfter sinnet och gör dig gladare.

Dåliga fetter:
Mättade fetter och transfetter. De täpper till dina artärer och sänker ditt blodflöde. Inte bra! Det gör även att mindre blod strömmar ned till underlivet och du blir därför mindre upphetsad. För mannen kan erektionsproblem uppstå vid höga intag av kolesterol.

4.
Bra källor:
Lätta proteiner som fisk och kyckling är bra. Utan protein sjunker dopaminet i hjärnan och det gör att känslor som lycka och förälskelse försvinner. Erotiska aktiviteter ligger alltså inte högst upp på önskelistan. Så kom ihåg proteinerna.

Dåliga källor:
Undvik snacks med mycket kalorier. Det sätter sig kring midjan och du känner dig antagligen svullen och oattraktiv.

5.
Alkohol:
Ett glas vin till maten kan få dig att slappna av. Och att vara avslappnad är ett bra första steg mot älskogen, enligt Judith Reichman, författare till boken "I'm not in the mood: What every woman should know about improving her libido".

Inte alkohol:
Undvik att hälla i dig för mycket alkoholhaltig dryck. Du kan känna dig trött, deppig och faktiskt tappa lusten.

6.
Precis innan:
En bit choklad efter middagen kan göra susen. Det gör att du blir gladare och mer sugen på sex, säger Judith Reichman.

Inte precis innan:
En brakmiddag är inte det bästa du kan stoppa i dig innan ni går till sängs. Det ökar blodflödet till magen, inte till dina ädlare delar. Så är en lagom middag, annars kan du bli trött och yr.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback