RSS 2.0

Så tyder du hans kroppsspråk

Om man ska tro på vad som sägs så kommunicerar vi 60 procent med kroppsspråket, 30 procent med vårt röstläga och endast 10 procent med orden vi väljer. Om du lär dig att behärska konsten att tyda kroppsspråket hos en man kan du få reda på många smaskiga hemligheter, skriver Amelia.se.Självklart skiljer sig kroppsspråket från person till person. Också mellan kvinnor och män. Även talet skiljer sig mycket mellan de båda könen. Och när det handlar om en person som ljuger, då kan det synas på många olika sätt om man tittar på kroppsspråket. Precis på samma sätt som det kan vara riktigt tydligt om någon är intresserad av dig eller inte. Här är de vanligaste kroppsspråken som är lätta att tyda.

Om han är intresserad:
- Vänder han sina handflator uppåt, oavsett om det är avslappnat eller gestikulerande, så tyder det på att han är öppen och mottaglig.
- Höjda ögonbryn är också ett tecken på öppenhet.
- Vidgande pupiller tyder på attraktion. Oavsett om det är ljust eller mörkt ute kan pupillerna vidgas när man blir intresserad.
- Åt vilket håll pekar fötterna? Om de pekar mot dig så är han antagligen intresserad. Våra fötter tenderar nämligen att peka mot den person vi är mest intresserade av.
- Biologerna har kommit fram till ett fenomen de kallar "The cute response". Det är när någon rycker på axlarna, det gör man nämligen omedveten om vi tycker att någon ser bra ut. Det är en barnslig sida av oss som visar att vi vill lära känna den andra personen. Vi tjejer har även en tendens att lägga huvudet lite på sned när vi gillar någon.

Han/hon ljuger:
- Att hålla handen för munnen när man pratar är ett tydligt tecken på att man omedvetet inte vill säga det man säger, det vill säga ljuga.
- En person som undviker ögonkontakt bör man akta sig för. Den ljuger antagligen.
- När någon blinkar överdrivet mycket kan det också tyda på att det är lögner på gång.

Andra gester:

- Ett tecken på en försvarsställning är att lägga armarna i kors. Det tyder på att man är defensiv och vill hålla distans till den man pratar med.
- En person som biter på naglarna är antagligen nervös:
- En knuten näve brukar ofta visa på att personen är arg.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback