RSS 2.0

15 glädjeknep för att lyfta humöret

Alla har vi dagar när vi är på dåligt humör. Kanske till och med lite oftare nu när sommaren börjar gå mot sitt slut och den långa mörka hösten väntar utanför dörren. För att förhindra höstdeppen har veckorevyn listat 15 bra glädjeknep.



1. En god gärning
Ge en snäll kommentar till en vän eller hjälp någon på jobbet. Detta kommer få dig att må bättre. Dessutom får du ofta något tillbaka i gengäld.

2. Dansa

Sätt på din favoritlåt och vrid upp volymen. Sedan är det bara att dansa loss  (helst framför spegeln). Kroppen fixar endorfinerna och du lurar hjärnan att du är glad.

3. Dofta

Dofter kan drastiskt påverka hur vi mår. Ställ fram doftljus på skrivbordet eller leta upp parfymen du använde på den där roliga resan.

4. Ring någon

Ring upp någon du inte pratat med på länge. En gammal kompis, släkting eller skolkamrat. Oftast har man mycket att prata om och du kan få nya synsätt på det där problemet du gått och grubblat på.

5. Motionera

Kroppen och psyket hänger ihop. Om du kommer ur form fysiskt så kommer psyket också ur form. Ta dig en långpromenad i kvällssolen så får du se själv! Du kommer snabbt känna dig piggare och gladare.

6. Hobbies

En hemmakväll framför TV:n behöver inte vara helt fel, men se till att göra annat ibland också. En aktivitet på fritiden kan ge mycket mer än själva aktiviteten, det kan också ge dig nya vänner!

7. Le!

Du behöver inte vara på bra humör för att le.Om du drar på smilbanden i fem sekunder så lurar du dig själv att tro att du är glad. Dessutom smittar leenden lika lätt som gäspningar, så på köpet kan du bidra till någon annans glädje.

8. Ta hand om dina relationer

Var noga med att ta hand om de som står dig nära och era relationer. Spendera tid med dem, och du blir snabbt på bättre humör.

9. Tänk egoistiskt

Låt det bara inte gå överstyr. Tänk på att fokusera på sådant som gör dig glad och välmående.

10. Lyckoalbum

Gör ett album med dina absoluta favoritfoton. Det kan innehålla bilder på husdjur, galna utekvällar, mys med familjen på landet, resebilder eller vad som helst. När du känner dig nere nästa gång plockar du fram albumet och minnena med det.

11. Stressplan

Se till att skaffa en plan över hur du ska bemöta stressen när den kommer. En spellista på iPoden kanske? Den kan innehålla lugna låtar som du kan slappna av till.

12. Prova något nytt

När du kommer på dig själv att gå i samma gamla spår igen är det dags att göra en förändring. Testa en ny maträtt, bjud hem en person som du inte umgås med så mycket annars eller gå på en konsert du annars inte skulle ha gått på. Man blir glad av att prova nya saker!

13. Var tacksam

När man har fastnat i negativa tankegångar är det lätt att glömma bort vad man har som är bra i livet. Skriv ner tre saker varje dag som du glädjs åt. Ta fram anteckningarna om du känner dig deppig.

14. Visualisera

Fundera på vad det är du vill ha mest av allt. Sedan tänker du att du redan har det. Om du vill bli sångerska kan du till exempel sätta upp bilder när du sjunger och skriver autografer.

15. Lär känna dig själv

Spendera lite tid med dig själv och försök lära känna dig själv. Först när du känner dig själv riktigt bra vet du vad som kan göra dig glad.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback