RSS 2.0

Första hjälpen för din hy!

Vad ska man göra när hyn är infekterad och hur motverkar man stora porer? Ibland spårar huden ur, men det finns vissa knep att ta till.



Irriterad hy
Använd en concealer som drar åt gult på de röda områdena. Arbeta därefter ut en oljefri foundation som mattar ner. Fixera genom att lägga ett tunt lager löspuder ovanpå.

Storporig hy
Rispuder innehåller risstärkelse, majsstärkelse och mineraler som verkar både oljeabsorberande och fixerande. Använd det som primer och lägg därefter ett mineralpuder som foundation för en fin lyster. För en matt finish kan du blanda två delar mineralpuder med en del rispuder.

Torr hy
Använd en primer för att få en fin lyster och en dagkräm med mycket fukt. Avsluta med en foundation för torr hy. Undvik puder eftersom pudret lätt kakar ihop sig på de torra områdena och gör att huden ser sprucken ut.

Rödflammig hy
För att neutralisera det röda kan du använda en foundation med en gul ton. Det finns även gröntonade primers som också neutraliserar röda partier. En primer använder du under din foundation. Undvik rouge som går åt rött och satsa istället på en bruntonad variant.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback