RSS 2.0

7 träningsmisstag1. Du stretchar inte. Om du vill ha en slankare, fastare och snyggare kropp ska du stretcha efter passen för det hjälper dig på traven med dessa mål. Ostretchade muskler kan leda till skador och är mindre utveckade. Stretching ger dej även en starkare kropp. Man kan stretcha även om man inte tränar för mer styrka och vighet i kroppen.

2. För krävande mål. Orealistiska mål är oftast största orsaken till att människor slutar träna eftersom dom känner att dom inte kommer någonstans. Nyckeln är att komma fram till ett specifikt och passande mål för dit kropp och hälsa, det ska vara jobbigt så man känner att man tränar och ser resultat men inte för jobbigt så att du inte orkar genomföra det.

3. Du gör övningen fel. Det är roligt att se alla dessa biffiga killar som tar hur mycket som helst i vikt men samtidigt gör övningarna helt fel. Alla kan ta mycket i vikt och och utföra övningen om man gör det fel och det inte tar där det är menat. När man gör övningen rätt känns det mer och du orkar inte lika mycket som du gör när du gör fel. Du kan även skada dej om du inte är noga med att göra rätt. Minsta vinkel kan ändra övningen helt. När ni tränar armar och ben, sträck ut helt och dra in helt, inga halvdana övningar.

4. Allt eller inget-attityden. Att inte ha en hel timme över till träning ute eller på gymmet är ingen ursäkt att skippa träningen helt. Undersökningar visar att även 10 minuters träning gör gott för hälsan.

5. Ingen styrka eller kondition. Oavsett vad målet med träningen är borde du a en balans av dom båda. Även om du är ute efter att gå ner i vikt ska du styrketräna, ju mer muskler desto mer kalorier och fett bärrnner du och om du vill bygga muskler bör du motionera ditt hjärta.

6. Träna för hårt. Om du missat några träningspass, försök inte att ta igen det på ett enda pass. Du kan få ömma möskler och i värsta fall en skada.

7. Alltid göra samma sak. Bästa övningarna för dej är att göra dom övningarna du inte gjort innan. variation är inte bara en av livets kryddor utan oxå vägen till riktiga resultat. Ni kan hitta nya övningar/träningsformer i magasin, på internet eller hos din personliga tränare men variera er!

Massa pauser och tjat med människor på gymmet kommer aldrig att få dig dit du vill. 10 minuters snack kanske inte verkar så mycket men det gör stor skillnad om du brukar göra det ist för att träna dom minuterna. think about that ;) Ist för att sitta still o vänta på en station gå till en annan och varva emellan. Have fun!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback