RSS 2.0

De nya nyttiga bären!

Blåbär, hallon och jordgubbar i all ära, men nu är det nya bär på tapeten. Goji, acai och chia är proppade med antioxidanter och andra nyttigheter.Chiafrö.
Av chiafrö maler man mjöl eller pulver som innehåller höga halter av omega-3, kostfiber, vitaminer, mineraler, antioxidanter samt höga halter av proteiner. B-vitamin, kalcium, forsfor, zink, koppar, magnesium och hela 18 olika aminosyror ryms i det nyttiga chiamjölet. Mjölet har neutral smak och kan användas såväl i maträtter som smoothies. Dessutom sägs bäret minska sötsuget, vilket märks efter några veckor av dagligt intag av chia.

Goji.
Bäret påminner både till utseende och smak om russin, men sägs vara ett av världens näringsrikaste bär. De är särskilt rika på selen, järn, zink, kalium, kalcium, B-vitamin och C-vitamin. Ät dem som de är eller strö över yoghurten. Enligt traditionell kinesisk läkekonst är gojibären bra för synen.

Acai.
Acai är ett mörklila bär som är rikt på antioxidanter, vitaminer och mineraler. Bäret innehåller bland annat järn, kalcium, fosfor, magnesium B-vitamin, C-vitamin och E-vitamin. Bäret är väldigt kaloririkt eftersom de är rika på fettsyror. Hundra gram acaibär motsvarar 600 kalorier. Bären kan ätas som de är, men det vanligaste är att de förekommer i juice.

Artikeln kommer från SalongK.se

Det var där jag läste om det med sötsuget, som var gårdagens tips :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback