RSS 2.0

Håll måttet!

Nu finns en nyhet för dig som vill äta en balanserad kost utan konstigheter. Måltidsmåttet gör det lätt för dig att äta rätt.

Det behöver inte vara krångligt att äta nyttigt. Den nya uppfinningen Måltidsmåttet bygger på tallriksmodellen och hjälper dig äta rätt mängd grönsaker, kolhydrater, protein och sås. Det bästa är att du kan äta av allt, men enligt Livsmedelsverkets rekommendationer.

Det kan vara knepigt att veta hur stor en ”normalportion” är och att samtidigt äta tillräckligt för att bli mätt. Med en måttsats med fyra delar som tillsammans ger en lagom portion av lunch och middag kan du både äta dig mätt och samtidigt gå ner i vikt.Måltidsmåttet är framtagen av Mia Berggren och Anna Boström i samarbete med dietisten Viveca Annell. Mia och Anna fick idén när de båda ville gå ner i vikt och samtidigt må bra. Båda har familj och att alltid laga olika rätter eller bara äta pulver gjorde det svårt och få det att hålla på lång sikt.
– Idag har vi i stor utsträckning tappat förmågan att se och känna hur mycket vi ska lägga upp på tallriken. Portionerna och tallrikarna blir större samtidigt som tiden till fysisk aktivitet och vardagsmotion minskar. Jag lade själv upp för stora portioner och tog ofta om. Jag ville kunna äta lagom och begränsa mina portioner och på så sätt gå ner i vikt. Med hjälp av Måltidsmåttet gick det. Nu mår jag bra, äter rätt och blir mätt och är dessutom15 kg lättare, fortsätter Mia Berggren.

Måltidsmåttet finns till försäljning på maltidsmattet.se samt hos Apoteket Hjärtat för cirka 279 kronor.

Artikeln kommer från salongK.se

Fyfan vilken smart grej! tror faktistk att edtta kan funka! värt att testa om man nu har svårt för det där med portioner och vikt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback