RSS 2.0

Ät dig till vitare tänder!

Rödvin, kaffe - eller storboven cigaretter. Ingår något, eller alla tre, av dessa i din dagliga rutin kan dina tänder behöva hjälp. Tandblekning i all ära, men det går faktiskt att fixa drömsmilet med hjälp av rätt kostJordgubbar är ett exempel. De röda bären är fullproppade med äppelsyra, ett enzym som tar bort missfärgningar på tandemaljen. Ät också äpplen, blomkål, selleri och morötter som alla har en skonsam peelande effekt på tandytan.

Även mjölk och mejeriprodukter som yoghurt och hårdost bör stå på din dagliga meny. De innehåller mjölksyra som verkar skyddande för tänderna. Det finns också forskning som stödjer teorin att yoghurt kan motverka hål.

Och kalciumet i mjölkprodukterna stärker så klart benet som håller tänderna på plats och motverkar för tidig tandlossning.

För att säkerställa ett sockersött leende bör du undvika rödvin, kaffe, te, blåbär, soja och tobak. Läsk och sura matvaror är också värda att undvika, de ruggar nämligen upp tandemaljen och gör det lättare för missfärgningar att få fäste

Artikel från salongk.se

Te..hmm, det beror nog på vilket klags te det är? ljusa teer borde inte ha någon inverkan, har läst att grönt och vitt te ska vara bra för tänderna så :P hehe

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback