RSS 2.0

Boosta energin och behåll semesterpiggheten

När semestern är över och livet återgår till det normala kan det vara svårt att ställa om från ledighet till vardag. Här är några knep som kan hjälpa dig på vägen.

1. Vänd tillbaka dygnet
Det är lätt att vänja sig vid att gå och lägga sig när man vill och vakna av sig själv. Det är också helt normalt om det tar ett tag innan du vänjer dig tillbaka till normala sovvanor. Men försök att hålla dig till fasta tider för läggdags och väckning.2. Behåll semesterkänslan
Sommaren behöver inte ta slut bara för att du återgår till jobbet eller skolan. Utnyttja de ljumma, ljusa kvällarna och använd helgerna till utflykter och picknickar.

3. Få i dig D-vitamin
När du sitter inomhus på dagarna går du miste om det D-vitamin du får av solen. Se därför till att äta D-vitaminrika livsmedel eller ta tillskott.

4. Rör på dig
Att återgå till vardagen innebär ofta ett mer stillasittande liv. Försök att motverka detta genom att röra på dig så mycket du kan när du väl är ledig. Gå promenader, cykla, jogga och kör olika utomhussporter.

5. Vila
För att inte jobbstressen ska ta över gäller det att planera in vilotid och avkoppling. Unna dig massage, tappa upp ett bad, koppla av framför en film en regnig dag eller meditera.

Tipsen kommer från improveme.se

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback