Dagens tips!
Morotsstavar med avokadodipp
Krispig och krämig plockmat.
1 person
1 morot
½ avokado
2 msk yoghurt eller filmjölk med probiotiska bakterier
¼ citron, bara saften
2 droppar tabasco
½ rivet äpple
Tillagning
Skär moroten i stavar och sätt dem i ett glas med vatten - då håller de sig fräscha. Gör avokadodipp. Mosa avokadon och blanda den med citronsaft, yoghurt eller filmjölk, salt och tabasco. Rör i det finrivna äpplet. Doppa morötterna i dippen.
Magvänligt
Både morötter och avokado ger dig massor av nyttiga växtfibrer som främjar din matsmältning. Surmjölksprodukten ger dig dessutom lite extra hälsosamma bakterier. Rätten ger god mättnad och få kalorier.
Tipset tog jag från IFORM.se
Väldigt gottit! kanske ett bra alternativ till en nyttig helg? ;)
Kommentarer
Trackback