RSS 2.0

Därför kan bitterhet göra dig sjuk!

Långvarig bitterhet kan göra dig sjuk, menar forskare vid Concordia University. De presenterar nu resultatet av sina studier där de kartlagt sambandet mellan misslyckande, bitterhet och livskvalitet.Till skillnad från skuldkänslor, där du lägger skulden på dig själv, har bitterheten sin fokus på externa faktorer. Och långvariga bittra känslor kan få både psykiska och fysiska konsekvenser.

Är vi bittra under en lång tid kan till exempel både immunförsvar och matsmältningen påverkas negativt, hävdar forskarna.

Den vanligaste orsaken till bitterhet är känslan av att misslyckas. Forskarteamets tips för att undvika den här typen av negativa känslospiraler är att analysera de målsättningar vi har.

Är du bitter över de fruktlösa försöken att rädda äktenskapet/bli befordrad - fokusera i stället på det som känns meningsfullt. Till exempel en ny kärlek eller ett nytt jobb, föreslår de.

Förmågan att förlåta och glömma besvikelser är också en nyckelfaktor för att inte drabbas av långvarig bitterhet.

Artikeln kommer från SalongK.se

Ja..vad ska man säga, det stämmer ju till 100% Känner själv att man varit bitter ett tag för nåt..vet dock inte riktigt vad, lr man har ju lite aningar och så men man kanske ska ta tag i det på riktigt nu innan det är för sent?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback