RSS 2.0

Fem sunda vanor värda att minnas.

Rutiner är ofta bra, men ibland kan dom styra för mycket. Bli mer vaksam över dom små sakerna. Här listar vi fem vanor i vardagen som bidrar till bättre hälsa.1. Handla rätt mat. Det är lätt hänt att vi handlar den maten vi gör av ren vana. Samtidigt får vi inte glömma att varumärken lockar av en anledning, men lita inte alltid på texten på paketet. Var istället noga med att läsa innehållsdeklarationen och håll dig borta från transfetter. Det tar inte lång tid att kolla en extra gång på innehållet.

2. Var inte rädd för kryddor. Tro det eller ej men din kryddhylla skriker efter att få göra dig mer hälsosam än vad du tror. Studier visar bland annat att kanel sänker ditt blodsocker och kolesterolvärde. Även cayennepeppar hjälper mot blodtrycket, rosmarin förbättrar inlärningsförmågan. Gå igenom dina kryddor och sök dig fram så ska du se att du har ett nyttigt medicinskåp av naturmedel mitt framför dig.

3. Undvik läsken. Vi dricker för mycket onödigt socker. Något som på riktigt är törstande med en söt smak är te. Framförallt så innehåller grönt, svart och vitt te mängder av sunda näringsämnen. Något annat du bör undvika vid törst är att dricka lightprodukter som då oftast ger dig ett större söt-sug.

4. Välj rätt musik. Nu visar forskning att musik är mer avgörande för din harmoni och ditt humör än vad man tidigare anat. Samla ihop dina låtar som du med all säkerhet vet att du tycker om, istället för att lyssna på nyheter eller läsa om det nu inte finner sig vara lika roande. Även kroppens kognitiva funktioner blir bättre av musik du tycker om.

5. Börja med yoga. Förutom en väldigt bra träning för dina muskler, så hjälper yoga till att rensa blodet från slaggämnen. Ett tips är att inleda dagen med morgon-yoga för att känna dig avslappnad i leder och muskler för resten av dagen.

artikel från improveme

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback