RSS 2.0

Ge dig själv 9 år extra!

Enligt tidningen IFORM finns det vissa saker som du kan göra så att du förlänger livet med månader, till och med år. Tänkte lägga in ett tips lite då och då så att ni har tid att lära er detta! ;)

Res dig ur soffan: +9-10 månader.

Det är knappast någon överraskning, men motion är ett mirakelmedel när det gäller hälsa och livskvalitet. Otaliga studier visar att motion ger bättre ämnesomsättning , lägre blodtryck, bättre kolesterolhalt och minksad risk för hjärt-kärl sjukdomar, diabetes och cancer. Och du kommer i bättre form genom att röra på dig, motion ökar mänligen nivån av lyckohormonerna serotonin och noradrenalin. Samtidigt vårdar du din ämnesomsättning, så att dina muskelceller blir bättre på att uppta fett och socker Det innebär lägre fettinnehåll i blodet efter att du ätit en fet måltid oh därmed mindre åderförkalkning och blodproppar.

Om du har en bra ämnesomsättningskondition är din kropp också bätte på att få blodsockret på plats efter en målstid med kolhyrdater.  Den generella rekomendationen lyder 30 minuter motion varje dag, men motionera så mycket som din kropp klarar av, helst både styrke- och konditionsträning.Det här vet ju ALLA redan, men värt att bli påmind av..!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback