RSS 2.0

15 skönhetstips för din hud!

Kickstarta 2012 med välmående och vacker hy med lyster! GLAMOURs skönhetschef Anja Skeppe Grahn ger dig 15 handfasta tips som passar dig!TIPS FÖR FET HUDTYP
Motstå frestelsen att fajtas för mycket med din hud. Följ våra råd för en balanserad och vacker hud.

1.
Tvätta ansiktet morgon och kväll med en rengöring som innehåller två procent salicylsyra. När det är torrt och kallt ute kan du använda en mildare på kinderna.
2. Om din T-zon känns oljig, svep en bomullsrondell med ansiktsvatten som innehåller minst två procent salicylsyra över panna, näsa och haka.
3. Även fet hud behöver fukt. Prova en lätt, oljefri lotion. Enda gången du kan skippa extra fukt är i riktigt varmt väder. Använd i stället en primer som det står ”mattifying” eller ”oil control” på.
4. Om dina kinder stramar, använd en lotion med hyaluronsyra eller glycerin som behåller fukt utan att kännas tunga.
5. Lägg en ansiktsmask som innehåller två procent salicylsyra eller benzoylperoxid en gång per vecka. Om du har känslig hud är en lermask som suger upp överflödiga oljor mildare mot huden.
6. Exfoliera inte för ofta, då blir huden irriterad. Använd peeling (inte skrubb) en gång i veckan och inte samma dag som masken.

TIPS FÖR TORR HUDTYP
En stramande, kliande och stickande hud kan botas på bara en vecka med rätt trick och ingredienser.

1. Att tvätta huden med vatten två gånger per dag kan göra att huden förlorar sina naturligt skyddande oljor. Det räcker att använda ett milt ansiktsvatten eller en tvättservett med fuktgivande ingredienser som aloe vera och vitamin E på morgonen.
2. Använd en krämig rengöring på kvällen. Om du är extremt torr, använd en som du bara tar bort med en servett.
3. Smörj in dig med en rik crème när huden fortfarande är våt för att försegla fukten. Välj en med hyaluronsyra, shea butter, trehalos eller dimethicone.
4. Förhindra grådaskig hud genom att exfoliera bort döda hudceller med en mild peeling en gång i veckan. Undvik salicylsyra och AHA-syror som kan irritera.
5. Om du har torr hud men vill bekämpa rynkor, använd en crème med retinol varannan natt. Eller byt till en som innehåller kinetin eller peptider, som är mildare.
6. Ska du ut i kylan? Ta med dig ett hudbalsam att lägga på utsatta områden, som kinder.

TIPS FÖR KÄNSLIG HUDTYP
Kliar, sticker och svider, många lider av väldigt känslig hud. Det här lugnar ner den genast och på lång sikt.

1. Kolla alltid efter orden parfymfri och oparfymerad på alla flaskor. Låt dig inte luras av omskrivningar och se upp för långa innehållsdeklarationer. Ju mer det är i en crème, desto större är risken att du är reagerar.
2. Trenden är att vi ska undvika parabener, men alternativen, alkohol och eteriska oljor, är mycket mer allergiframkallande.
3. Innan du börjar använda en ny produkt, testa den försiktigt på halsen för att se om du reagerar. Smörj aldrig hela ansiktet direkt!
4. Lugna röd och inflammerad hud med en procent hydrokortisoncrème två gånger per dag. Eller använd speciella rödreducerande crèmer, finns bland annat hos Dermalogica och Clinique.

Kommentarer
Postat av: Micke

Jag råkar faktiskt kunna tyda ingredienser i hudvårdsprodukter. Ganska udda intresse för att vara kille, men salicylsyra är verkningslös i en rengöringsprodukt och måste snarare finnas i en fuktkräm. Annars spolar du väck denna fantastiska ingrediens i avloppet. Salicylsyra är fettlöslig och grym för att bli av med finnar/pormaskar. Annars är det mjölksyra eller glykolsyra för normal/torr hy....:)

2011-12-06 @ 17:24:07
Postat av: Anne & Jenni

Micke: tycker det är BRA när killar vet sånna saker! :)Tack för tipsen!

2011-12-06 @ 20:57:48
URL: http://twiceas.blogg.se/
Postat av: Karin

Kan du rekommendera en ansiktsmask eller fuktgivande kräm som innehåller salicylsyra?

2012-01-03 @ 21:25:53
URL: http://salicylsyra.nu/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback