RSS 2.0

Exotiska frukter som håller dig frisk

Trött på mandariner under julen? Testa något nytt. Vi har listat sju ovanliga frukter att smaska på under vintern. Det håller hjärtat friskt, bacillerna borta och kroppen kry. Vad vi talar om är naturligtvis frukt.

Vare sig du vill leva sunt eller testa något nytt, har improveme.se tagit fram sju tropiska frukter att äta dig mätt på under vintern.



Kumquats: Dessa små olivformade frukter är rika på antioxidanter och fattiga på kalorier. De innehåller också mycket vitamin A (som är bra för syn och slemhinnor) samt C (som är utmärkt om du vill vara piggare och läka snabbare). Oroa dig inte för skalet, det går faktiskt att äta.

Stjärnfrukt: (carambola): Den må ha fått sitt namn från formen, men den smakar även himmelskt. Generellt sett har exotiska frukter högre halt vitamin C och kalium. På grund av dess höga halter av polyfenol är de bra för hjärtat, men de innehåller också mycket fibrer.

Kydonion: Trots att det ser ut som äpplen eller päron är de mycket nyttigare än båda. Med dubbla mängden vitamin C och ämnet fenol hjälper de till att hålla influensabakterier borta. Det träaktiga fruktköttet kan dock bli en utmaning att sätta tänderna i.

Rambutan: Vi har väl alla vid det här laget hört att grönt te är nyttigt, men rambutaner är faktiskt nyttigare. Järn, kalcium och antocyaniner är bara några av de många ämnen som finns i frukten och som minskar risken för bland annat kroniska sjukdomar.

Longan: En longan om dagen är bra för magen, bokstavligt talat. Med sitt ursprung från Kina har dessa använts till att lugna oroliga magar och sänka feber. Liksom alla andra frukter inom samma släkte innehåller de mycket antioxidanter.

Persimon:
En studie gjord av Journal of Agricultural and Food Chemistry visar att en persimon per dag är bättre för ditt hjärta än ett äpple, på grund av de höga halterna kostfiber och mineraler. Dessa minskar i sin tur risken för åderförkalkning, som är en ledande orsak till olika hjärtproblem. Förutom de positiva effekterna på hjärtat kan de även hjälpa kontrollera diabetes.

Artikel från Improveme.se

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback