RSS 2.0

Några orsaker till dålig hy!

Skräpmat, rökning och sömnbrist är inte bara ohälsosamt, det påverkar också din hy.1. Det finns många anledningar till att sluta röka, och detta är ytterligare en. Förutom de direkta effekterna på din hälsa, som exempelvis sämre kondition, utvecklar du mer rynkor och huden blir fläckigare.

2. En drink på krogen gör ingen större skillnad, men fler än så påverkar din hud. Alkohol ökar de inflammatoriska egenskaperna i blodflödet vilket kan resultera i säckigare hy.

3. Visst är ansiktet viktigt att ta hand om, men nacken och bröstkorgen är minst lika viktiga. Dessa områden är nästan alltid utsatta men får sällan lika mycket återfuktning som ansiktet. Fortsätt till dessa områden nästa gång du smörjer in dig.

4. En undersökning av National Cancer Institute visade att 50% fler kvinnor föll offer för hudcancer under 2004 än 1980. Anledningen? De undersöker inte sina födelsemärken. Minst en gång per år är nödvändigt för att du ska vara säker.

5. Smutsiga sminkborstar kan tyckas inte är något större problem, men där har du fel. De kan täppa igen porer och orsaka bakterieinfektioner. En gång var tredje vecka bör du tvätta dem, helst med schampo.

6. Att skrubba bort döda hudceller från ansiktet är bra, men det finns en gräns. För mycket peeling kan ge en blankare hy samt förvärra spridningen av finnar. Mer än tre gånger i veckan behövs inte.

7. Sömnbrist kan orsaka stress, vilket förvärra nästan alla hudproblem. När du sover repareras kroppen från dagens skador och att bryta det mönstret skapar en långsammare cellreparation.

8. En annan sak som händer under sömnen är att kroppstemperaturen stiger. Följden blir att kroppen absorberar det som ligger på ytan, därför är det bra att ha fördelaktiga produkter. Att låta din hud marineras i smink kan då leda till täppta porer och finnar.

9. Skräpmat skapar inte bara bilringar utan även dålig hud. Mat med höga doser glycemin får ditt blodsocker att stiga, som i sin tur utlöser insulin. Detta stimulerar hormoner som orsakar finnar.

10. Visst är det lockande att klämma ut den där finnen? Undvik detta. Genom att klämma ut den trycker du in bakterierna ännu längre in i porerna, vilket orsakar inflammationer, ärr och även ett längre liv för finnen.

11. När du tränar ökar blodflödet till huden vilket minskar stram hy. som inte är dåligt, vet inte varför den var med här dock?

12. Ska du ut och resa? Undvik att sola. Huden tjocknar när den försöker skydda sig mot UV-strålar. Om pigmentet ändras på grund av strålningen kan det öka risken för hudcancer och förtidsåldring.

13. Att använda onödigt många produkter orsakar irritation och skador på din hy. Om du exempelvis använder behandling för både acne och solbränd hud kan ingredienserna påverka den negativt, kolla därför extra noga om det verkligen behövs.

Artikel från improveme.se

Det här med att tvätta borstar och inte klämma måste jag bli bättre på känner jag. Alokohol är nog en av mina stora fiender oxå.//J

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback