RSS 2.0

Res på dig och få en smal midja.

Ställ dig upp minst 100 gånger varje dag, om du har ett stillasittande jobb. Det kan både göra ditt hjärta sundare och din midja smalare, hävdar amerikanska forskare.

Om du sitter ner i 6–8 timmar varje dag har du kanske ett av de farligaste jobben. Forskare har på senare tid kommit på att det är riktigt ohälsosamt att sitta ner under lång tid varje dag – även om man tränar på andra tidpunkter.

Den amerikanska studien visar lyckligtvis nu att vi i hög grad kan begränsa skadorna om vi reser oss många gånger dagligen.

Över fyra centimeter smalare
Studien, som omfattade 4 757 personer, visade att de 25 procenten som reste sig upp flest gånger under en dag (upp till cirka 180 gånger), mätte 4,1 cm mindre om midjan än de 25 procent som gav sig själva minst antal avbrott (ner till cirka 14 gånger om dagen).

Även för dem som satt ner mycket lång tid, gällde att ju fler gånger de reste sig, desto mindre mätte de runt midjan, och desto lägre var deras nivå av C-reaktivt protein i blodet – en viktig markör för hjärt-kärlsjukdom.Artikel från IFORM.


Det är ju fan tur att man rör på sig i vanliga fall, att man tränar alltså..UNDRA hur det skulle varit om man iten gjorde det med tanke på hur mkt vi sitter ner. Har sagt det tidigare och vi MÅSTE ta tag i det, måste gå upp och gå lite oftare när vi sitter på jobbet. Ska införa dom där smårundorna när kockan slår hel varje timma eller nåt. Ska nog köra på det från och med IMORRN! lr vad sägs Anki? ;P

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback