RSS 2.0

Så håller du vikten i jul – 10 snabba tips som fungerarSå här i juletider är det lätt att frestas att äta osunt. Tyvärr blir resultatet ofta också att vågen slår i taket. Men oroa dig inte. Vi ger dig tio smarta tips på hur du tar dig igenom julfirandet med vikten i behåll.

1. Ät ett äpple om dagen
För att hålla doktorn borta, men också kilona från midjan. Studier har visat att de som äter ett äpple före frukost, lunch och middag, har lättare att gå ner, och hålla vikten.

2. Säg nej till flytande kalorier
För mycket alkohol är kanske en av de vanligaste orsakerna till att många av oss lägger på några extra kilon under julen…

3. Hoppa inte över måltiderna
Ät frukost, lunch och middag, varje dag - även om du ska på fest eller middag på kvällen. Undersökningar visar att den som hoppar över frukosten löper 450 procent högre risk att bli överviktig än den som äter.

4. Ät proteiner inför festen
Stoppa i dig lite sunda snacks innan du drar på fest, då är det mindre sannolikt att du överäter när du väl är där.

Testa till exempel:
En liten skål med yoghurt
12 mandlar
En portion kalkon eller kyckling
Ett halvt äpple med ett kryddmått jordnötssmör

5. Drick alltid 2 glas vatten till 1 glas vin
Vin kan vara bra för hjärtat men torkar också ut kroppen. Om du dricker ordentligt med vatten samtidigt minskar du också risken att dricka för mycket alkohol.

6. Lyssna på lugn och avslappnande musik
Lugn musik hjälper till att reducera stresshormonet kortisol. Mindre stress innebär alltså mindre kortisol. Det är en fördelaktig kombination för dig som vill gå ner i vikt.

7. Styrketräna för att gå ner i vikt
Den tid du har att träna i jul bör du använda till styrketräning – det omvandlar fettcellerna till muskler vilket gör det lättare för dig att förbränna kalorier.

8. Skruva ner värmen
När du har det lite kallt hemma förbränner du extra kalorier på att hålla värmen. Du ska inte frysa!

9. Ös på med kryddorna
Kryddad mat ökar förbränningen så krydda gärna maten lite extra med till exempel peppar och chilisås när du lagar mat.

10. Sov dig smal
Håll dig inte vaken långt in på småtimmarna för att packa in julklappar och baka pepparkakor. När du sover för lite ökar halten av hormonerna leptin och ghrelin i din kropp och de gör att du har lättare för att lägga på dig.Tipsen kommer från IFORM

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback