RSS 2.0

Ät detta efter träningen för bäst resultatOavsett om målet med din träning är att gå ner i vikt eller bygga muskler så är det viktigt att fylla på med rätt näring efter passet.Vill du gå ner i vikt är en sallad med kyckling eller kött ett bra alternativ. Du bör också försöka äta kvällsmål senast en timme efter träningen. Då passar spannmålsprodukter tillsammans med mejeriprodukter bra, till exempel müsli med yoghurt, smoothie eller grovt bröd med ett proteinrikt pålägg som skinka.
– Se upp med kaloririka livsmedel som oljor, nötter och pinjekärnor. Risken är att du får i dig dubbelt så mycket kalorier som du nyss har förbränt, säger Thomas Inge Ravlo, personlig tränare.

Är målet däremot muskler är det viktigt att du får i dig någonting direkt efter träningen. Bra alternativ är yoghurt, keso, smoothie eller banan med mjölk. Vill du öka muskelmassan är en proteindrink innehållandes 40 gram kolhydrater och 20 gram protein att rekommendera. När du kommit hem efter träningen kan du äta något mer ordentligt, till exempel en sallad.
– Är du ute efter ännu mer muskelmassa kan en specialdrink innehållandes aminosyror och glukos under och efter träning fördubbla effekten av styrketräningen, förklarar Ravlo för kk.no.

källa:salongk.se

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback